Family Rock piristää heinäkuisia torstai-iltoja Teijolla – esiintyjäkaartissa jättisuosion saavuttanut Maustetytöt

1
Meri-Teijolla riittää lääniä suuremmankin tapahtuman järjestämiseen. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi Höglund.

Salon kulttuurielämä vireytyy heinäkuussa, kun Meri-Teijossa järjestetään kuun jokaisena torstaina musiikintäyteinen perhetapahtuma.

Uutta Family Rock -ilottelua organisoivan Teijon Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Tapani Kakko kertoo, että idea kesäriehasta on kytenyt jo useamman vuoden.

– Toukokuussa auennut Bike Park on kiinnostanut kansallisella tasolla suuresti, joten uskon, että tällaiselle tapahtumalle on tilausta.

Silmiinpistävää on, että Family Rockit vietetään torstaisin, eli samana viikonpäivänä kuin perinteiset Salon iltatorit. Koronatilanteesta johtuen iltatoreja ei kuitenkaan järjestetä ennen elokuuta.

– Meidän ei ole tarkoitus kilpailla iltatorien kanssa. Tämä vuosi mennään tällä konseptilla, ja tulevaisuudessa mietitään jotain muuta, Kakko toteaa.

Hän toivoo, että piknik-periaatteella toimiva tapahtuma tavoittaa salolaisten lisäksi myös mökkeilijät, muut lounaissuomalaiset sekä pääkaupunkiseutulaiset.

– Meillä on isot parkkipaikat, ja tapahtuma-alue on viihtyisä. Matildan Marinaan veneileville järjestetään kyyditys edestakaisin, Kakko lupaa.

Tapani Kakko kertoo, että toukokuussa avatussa Bike Park Teijossa on käynyt ihmisiä Joensuuta ja Oulua myöten. Kakko toivoo myös Family Rockin tavoittavan yleisöä Salon seudun ulkopuolelta. Kuvassa Jukka Vainio kiitää alamäkeen Teijon maastossa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo.

Family Rockin konsepti rakentuu kolmesta osasta. Illat alkavat Speakers corner -osiolla, jonka toteutustapa on Kakon mukaan vielä avoin.

– Olemme ideoineet, että Salon kaupunginjohtajaehdokkaat voisivat tulla kertomaan, mitä aikovat tehdä kaupunkimme ja esimerkiksi saaristomatkailun hyväksi. Toivottavasti ainakin paikalliset ehdokkaat pääsevät paikalle.

Ennen illat päättäviä musiikkiesityksiä nähdään monenkattavia talent-numeroita. Kakko kertoo, että luvassa on ainakin freestyle-moottoripyöräilyä sekä lämmittelijämuusikoita.

Sebastian Westberg on kerännyt maailmanlaajuisen suosion extreme-urheilupiireissä, mutta hän treenaa ja asustelee edelleen Särkisalossa, Kakko tietää.

– Tarkoituksena on esitellä myös paikallisia stand up -nimiä, hän lisää.

Family Rockin musiikkikattaus ei jätä kylmäksi Salon seudun ulkopuolellakaan. 9. heinäkuuta pääesiintyjänä on Younghearted, jonka vuonna 2016 ilmestynyt esikoisalbumi Nuorisydän on myynyt kultaa. 30. heinäkuuta esiintyy Maustetytöt, joka on noussut kansalliseksi ilmiöksi.

– Paikallisista nimistä mukana ovat esimerkiksi Joku Paikallinen Bändi sekä akustisen keikan soittava Antti Ketonen. 6G-yhtye toimii Maustetyttöjen lämmittelijänä, Kakko paljastaa.

”Meidän ei ole tarkoitus kilpailla iltatorien kanssa. Tämä vuosi mennään tällä konseptilla, ja tulevaisuudessa mietitään jotain muuta.”

Vaikka Teijo Ski & Action Parkin puolentoista hehtaarin nurmikentät mahdollistaisivat parin tuhannen ihmisen läsnäolon, Family Rockeihin otetaan ihmisiä sisään vain 500.

– Tällöin pystymme pitämään kiinni turvaväleistä ja muista ohjeistuksista, Kakko sanoo.

Hän kertoo, että tapahtuma-alueelle tulee kolme erillistä sisäänkäyntiä: yksi ennakkoon lippunsa ostaneille, yksi paikan päällä lippunsa ostaville ja yksi viiden lipun kimppapaketin ostaneille.

– Lisäksi käsienpesu ja -desinfiointipisteitä sekä wc-tiloja lisätään. Olemme myös rekrytoineet paikallisia nuoria siivoamaan roskia kolehtihaaveilla. Tällöin ihmiset voivat pudottaa roskansa maan sijasta haaviin, ja turvavälitkin pysyvät, Kakko perustelee.

Alueelle järjestellään myös autoille tarkoitettua drive in -katsomoparkkipaikkaa.

– Tilaa olisi jopa sadalle autolle, mutta lähdemme kuitenkin liikkeelle 30:stä, Kakko sanoo.

Family Rock -tapahtuman pääorganisoijia ovat Teijon Matkailu Oy:n lisäksi Teijon Ravintolapalvelut Oy sekä Kyläravintola Terho. Kakko korostaa, että talkootöissä ja muissa toimissa ovat mukana kaikki ruukkikylän yritykset.

– Kulut katetaan lipputuloilla, ja kaikki muu hoituu talkoovoimin, hän kertoo.

Edellinen talvi oli Teijon Matkailu Oy:lle vaikea. Kesäkaudella tulot ovat olleet 20–30 prosentin luokkaa viime vuoden tuloihin verrattuna, mutta Kakko uskoo kirkkaampaan tulevaisuuteen.

– Jos ei mitään tapahtumia järjestä, ei voi mitään saadakaan, hän kiteyttää.

Family Rock -tapahtumatorstait Teijo Ski & Action Parkissa heinäkuussa. Tapahtuma-alue aukeaa klo 16.30 ja sulkeutuu klo 20.30.

Tarkkailija A

Jutussa kerrottiin, että liput ennakkoon ostaneille on oma erillinen sisäänkäynti. Eipä vain niitä lippuja voi mistään ostaa ennakkoon – aivan tuntematon tapahtuma nettihakujen perusteella! Vai olisiko tarkoitettu vain paikallisille, 500 taitaa tulla täyteen jo alueen kesäasukkaista?