Halikon vesitorni muuttuu heinäkuussa musiikkinäyttämöksi

0
Jarkko Anttila on ollut järjestämässä Oodia jo parinkymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna tapahtuma saa uuden muodon, kun musiikkia striimataan netin välityksellä.

Halikon vesitornin katolta lähetetään lauantaina 4. heinäkuuta livemusiikkia, kun musiikkifestivaali-Oodi tekee paluun vuoden tauon jälkeen.

Oodia on järjestetty monissa muodoissa jo parin vuosikymmenen ajan. Aikaisemmin Oodin tapahtumapaikkoina ovat toimineet esimerkiksi rautatieaseman puisto sekä paikalliset klubit. Tänä vuonna musiikki-ilottelu välitetään suorana lähetyksenä videopalvelu Youtubessa sekä monilla muilla sosiaalisen median alustoilla.

Oodin juuret juontavat samannimisen artistikollektiivin ideoimaan musiikkitapahtumaan. Toiminnassa alusta asti mukana ollut Jarkko Anttila toteaa, että idea tämänvuotisen tapahtuman järjestämisestä syntyi toukokuussa.

– Olin jo pitkään ajatellut, että Halikon vesitorni olisi hieno paikka musisoinnille. Otin yhteyttä muihin oodilaisiin ja päätimme tehdä keikan isosti.

Siitä lähtien asiat ovat rullanneet sutjakkaasti. Salon kaupunki tukee tapahtumaa 1 500 euron summalla, ja kokonaisbudjetti katetaan kauttaaltaankin yhteistyökumppanien avulla.

Tämän vuoden Oodiin ei myydä lippuja eikä oteta yleisöä. Anttila toteaa, että tapahtuman tarkoituksena on välittää hyvää tunnelmaa terasseille ja kotisohville.

– Ensimmäinen keikka alkaa iltakuudelta ja viimeinen päättyy yhdeltätoista eli ravintoloiden sulkeutuessa. Vaikka paikan päällä ei yleisöä olekaan, haluamme silti noudattaa valtioneuvoston ohjeita.

Esiintyjäkaartissa ovat mukana ainakin salolaiset Darude ja Sputnik , somerolainen dj-duo Alora & Senii sekä turkulaistunut salolaismuusikko Luna G . Edellä mainituista tunnetuin lienee Darude, eli Ville Virtanen , jonka Sandstorm-hittiä on kuunneltu Spotify-musiikkipalvelussa miltei 180 miljoonaa kertaa. Viime vuonna hän edusti Suomea Euroviisuissa yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa.

– Mahtavaa, että saimme Daruden mukaan. Hänellä on laaja fanikunta myös ulkomailla, joten tavoitamme kansainvälisenkin yleisön, Anttila iloitsee.

– Somerolaisduo koostuu uuden sukupolven tiskijukista, mutta muilla artisteilla on vähintään kahdenkymmenen vuoden kokemus musiikinteosta, hän lisää.

Oodin teknisestä toteutuksesta vastaavat oman alansa ammattilaiset, sillä tapahtuma taltioidaan monikameratuotantona.

– Vesitornin ympäristössä operoivan tiimin lisäksi kaksi videokuvaajaa kiertää Salon ravintoloissa ja muissa kohteissa. He kuvaavat tunnelmia ja paikallisia maisemia reaaliaikaisesti, Anttila kertoo.

– Uskon, että meidän tapahtumamme vetää teknisesti vertoja vastaaville kotimaisille ja ulkomaisille tuotannoille, hän lisää.

Koronapandemia mullisti kevään myös viihdealalla. Monet taiteilijat ovat kertoneet rajuista tulonmenetyksistä, mutta Anttila huomauttaa, että sama tilanne koskee myös teknisen puolen osaajia.

– Korona aiheutti valtavasti työttömyyttä esimerkiksi kuvaajien, valaisijoiden ja ohjaajien joukossa. Haluamme olla omalta osaltamme parantamassa heikkoa työtilannetta, Anttila sanoo.

Oodin tulevaisuus heinäkuisen tapahtuman jälkeen on vielä hämärän peitossa.

– Meidän porukkamme koostuu pääosin perheellisistä nelikymppisistä miehistä, joten mielenkiinnon kohteet ja ajalliset resurssit ovat muuttuneet, Anttila nauraa.

Sen Anttila kuitenkin tietää, että sosiaalisen median rooli tapahtumatuotannoissa tulee kasvamaan edelleen.

– Maailma muuttuu, joten viihdealankin on muututtava, hän kiteyttää.

Jätä kommentti