Helsinkiläismies kaahasi moottoritiellä

9

Moottoripyöräpoliisi mittasi perjantai-iltana ennen kymmentä moottoritiellä Muurlan kohdalla henkilöauton nopeudeksi 172 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus on 120 kilometriä tunnissa. Autoa kuljetti vuonna 1998 syntynyt helsinkiläinen mies.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

 

 

9
Jätä kommentti

1 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Valvontaa tarvitaan

Hyvä että moottoritien nopeuksia on alettu mitata säännöllisesti. Meno on ollut piittaamatonta jo pitkään. Varsinkin perjantain ja sunnuntain välillä.

Omppu

Miten ne kaverit, jotka ajavat 80 km/h moottoritiellä?

Make

Erikoinen kysymys. Moottoritiellä on kaksi kaistaa samaan suuntaan, joten ohittaminen ei ole hankalaa. Hyvin helposti pääsee esimerkiksi 80 km/h ajavista rekoista ohi. Henkilöautolla saa vetää peräkärryä tai asuntovaunua, ja myös näistä pääsee huomattavasti helpommin moottoritiellä ohi kuin muilla teillä.

Ongelma ja vaaratilanne moottoritiellä tulee siinä vaiheessa, kun räplää kännykkää siinä 120-130 km/h matkavauhdissa eikä keskity muuhun liikenteeseen eikä huomaa, ajaako joku edellä hitaammin kuin muut. Näitäkin sankareita tiellä näkyy.

Volkan

Make, mitäpä jos se kaveri ajaakin sitä vasenta kaistaa samaa vauhtia ohittaessa tai jopa hieman hiljemmin kuin se oikealla kaistalla ajava kaveri. Miten pääsen silloin ohi?

Muutaman hermosanojen jälkeenkö? Eihän sitä vasenta kaistaa saisi tukkia? Olenko väärässä?

Jerppu

Mitäpä niistä, ei se ole kiellettyä, ja motarilla pääsee helposti ja turvallisesti ohi.

Aina saa ajaa hiljempaa, mutta ei koskaan kovempaa kuin nopeusrajoitus osoittaa. Se on suurin sallittu, ei pienin tai ohjenopeus.

Ihmisillä voi olla lukuisia syitä ajaa hiljempaa, eikä edes tarvitse perustella, koska hitaampi nopeus on täysin sallittu ja monasti suositeltavakin. Erityisesti huonoissa olosuhteissa, hämärässä, sateessa tms. on ajettava juuri niin hiljaa, että pystyy varmasti auton hallitsemaan myös yllättävissä tilanteissa: esimerkiksi hirvi, vesiliirto tai muu vastaava.

Maija

Niin kuin rekat, joilla on nopeudenrajoitin, ja peräkärryt, joita ei vieläkään saa vetää kaikkein suurimmalla ajonopeudella.

Pistetäänpä toisinpäin ajatus: kuinka moni ajaa autoaan polttoaineen kulutukseen nähden ns. optiminopeudella moottoritiellä? Oma pikku lullani muuttuu bensarohmuksi, kun nopeus nousee yli 100 km/h.

Maija

Peräkärrykaahari ohitti pikku lullani pe iltapäivällä.
Luulin että kärryn kanssa suurin sallittu nopeus on lakimuutoksen jälkeen 100km/h.
Erehdyinkö?

Tietosuojaa vaalien

Helsingissä on päätetty poistaa mies-loppuiset nimitykset. Palomiehestä tulee pelastaja ja naistenmiehestä henkilöjen henkilö. Niinpä uutisissa pitäisi puhua helsinkiläismiehen sijaan, että skandinaavinen henkilö ylitti suurimman sallitun ajonopeuden.

Jerppu

Helsinki ei ole Skandinaviassa. Skandinavia on niemimaa, johon kuuluu Ruotsi, Norja ja pieni pala Suomen Lappia. Joidenkin mukaan myös Tanska.

Fennoskandia on alue, joka sisältää Suomen ja Skandinavian.