Ilmiöitä, tarinoita, esikuvia – Mestaruusliigan tuore salolainen puheenjohtaja Karri Virtanen toivoo lentopalloyleisön löytävän syksyllä taas halleihin kovasta kilpailusta huolimatta

0
Salolainen Karri Virtanen toimii jatkossa lentopallon Mestaruusliigan puheenjohtajana. Kuva: SSS/Jukka Vaso

Taistelu ihmisten vapaa-ajanviettotavoista on kiihtynyt sitä enemmän, mitä pidemmälle 2000-lukua on edetty. Mestaruusliigan uusi puheenjohtaja, salolainen Karri Virtanen myöntää, että myös lentopalloväen on otettava seuraavia askeleita kilpailussa mukana pysyäkseen.
– Täytyyhän meidän kehittyä. Käynnistimme keväällä liigan markkinoinnissa ja myynnissä suunnittelutyön sille, miten me luomme ilmiöitä tälle lajille ja saisimme tarjottua ihmisiä kiinnostavia asioita ja elämyksiä. Pelaajat ovat isossa keskiössä siinä, että pystymme rakentamaan tarinoita ja esikuvia, Virtanen näkee.
Vaikka kilpailu yleisöstä on kiivasta, uskoo Virtanen hallien taas täyttyvän, kun uusi kausi alkaa syksyllä ja koronaviruksen uhka on selätetty.
– Toivon näin, sillä keväällä huippukohdat jäivät jokaisessa liigassa kokematta. Toiset katsovat Salkkareita tai Netflixiä, mutta toivottavasti yhä kasvava joukko haluaisi tulla myös hallille, Virtanen sanoo.
Virtasen mukaan Mestaruusliigan tehtävänä on toimia kotimaisen lentopalloilun näyteikkunana ja pelaajien ponnahduslautana isompiin ympyröihin ulkomaille tai isompiin seuroihin liigassa.
– Meidän pitää jatkossa varmistaa, että liigan taso on tarkoituksenmukainen. Pelaajatuotantoa pitää tukea niin, että maajoukkueeseen tulee pelaajia. Se on yhteinen tehtävämme. Peräänkuulutan vahvaa yhteistyötä kaikkien lentopallotoimijoiden kanssa koululentiksestä maajoukkueisiin.
Mestaruusliiga on jo vuosia halunnut viestiä olevansa yhtä lailla miesten ja naisten liiga ilman eroja. Virtasen mukaan liiga on tasa-arvon suhteen hyvässä tilanteessa.
– Ero miesten ja naisten liigojen välillä ei ole lentopallossa missään nimessä niin iso kuin monessa muussa lajissa. Toki miesten puolella isoimmat budjetit ovat selkeästi suurempia kuin naisten vastaavat. Meidän pitää keskittyä molempiin liigoihin, mutta jos me ainoastaan hakisimme tasa-arvoa, se saattaa helposti johtaa siihen, että painetaan toista alas, jotta olisimme tasa-arvoisempia. Siihen ei pidä ryhtyä, Virtanen painottaa.

Virtanen, 49, valittiin uudeksi puheenjohtajaksi sunnuntaina Tampereella yksimielisesti. Hän korvaa tehtävässä kaksi edellistä kautta puheenjohtajuutta hoitaneen Ari Koskenojan, joka omasta halustaan luopui puheenjohtajuudesta. Aiempien käytäntöjen mukaan Virtanen tultaneen valitsemaan liigan puheenjohtajana myös Lentopalloliiton hallituksen jäseneksi liittovaltuustossa syksyllä. Liigan hallituksen jäsenenä Virtanen ehti toimia vajaan kahden vuoden ajan ennen tuoretta puheenjohtajan tehtävää.
–  Hienoa nähdä, että myös naisten liigaseuran edustaja voi toimia koko liigan puheenjohtajana. Siinä on sitä lentopallon tasa-arvoa, Virtanen iloitsee.
Virtasen puheenjohtajakausi kestää ainakin kaksi vuotta.
– Varmaan tehtävästä voi saada kenkää aikaisemminkin, mutta se ei tietenkään ole tavoite. Sitä on turha ennakoida, minkälainen projekti tämä on, mutta olen sitoutunut kahdeksi vuodeksi puheenjohtajuuteen ja katsotaan, missä sitten mennään. Viime kädessä nämä ovat aina henkilövalintoja, Virtanen sanoo.
Virtanen toimii myös LP Viestin puheenjohtajana. Ja kun hänellä on hoidettavanaan myös siviilityö, ei olisi ihme, jos tunnit alkavat loppua vuorokaudessa.
– Perheen kanssa piti keskustella, onko puheenjohtajuus liigassa sellainen asia, johon aikaa riittää. Uskon, että aikaa on riittävästi kaikkeen, kun en joudu tekemään asioita yksin LP Viestissä tai Mestaruusliigassa, Virtanen pohtii.

 

”Baltian liigaa ei ole kuopattu”

Kotimaan lentopallokentillä kohistiin viime tammikuussa Suomen Cupin finaalitapahtuman yhteydessä, kun Lentopalloliitto yllätti kertomalla Suomen, Viron ja Latvian liigojen yhteisestä Baltian liigasta. Miesten seuroille suunniteltua Baltian liigaa ei vielä ensi kaudella pelata, mutta Mestaruusliigan uuden puheenjohtajan Karri Virtasen mukaan työtä kolmen maan yhteisen liigan parissa jatketaan.
– Baltian liigaa ei ole missään nimessä kuopattu. Ensi kaudesta sitä on kuitenkin lykätty. Totesimme, että valmistelutyötä täytyy tehdä vielä. Ehkä koronakin osaltaan katkaisi valmistelua, Virtanen kertoo.
Virtanen pitää Baltian liigaa ”mielenkiintoisena avauksena ja selkeästi kehittämisen arvoisena asiana”.
– Liigaseurat ovat suhtautuneet varovaisen positiivisesti siihen. Totta kai taloudelliset kysymykset nousevat seuroilla päällimmäisenä esille, kun ne miettivät, miten sarja pystytään viemään läpi, Virtanen sanoo.
Kaikki kymmenen miesten ja naisten liigaseuraa ovat ilmoittautuneet ensi kauden Mestaruusliigaan.
– Valmistelut ovat menossa kaikilla seuroilla ensi kautta varten. Liigan on tarkoitus käynnistyä syys-lokakuun taitteessa, jottei tarvitsisi ottaa huomioon tällä hetkellä tiedossa olevia koronarajoituksia.

Jätä kommentti