Kaahareita, varkaita, murtoyritys – Salon poliisilla vilkas viikonloppu

2

Kaksikko kivitti salolaisravintolan ikkunan

Lauantaina puolen yön jälkeen Salon keskustassa olevasta ravintolasta tuli murtohälytys vartijalle. Vartija tavoitti paikalta kaksi henkilöä, joista toinen ehti poistua paikalta ennen poliisin tuloa. 25-vuotias mies oli rikkonut ravintolan ikkunan kivellä. Miestä epäillään varkauden yrityksestä.

Moottoritiellä hurjasteltiin viikonloppuna

Ulkomaalainen 33-vuotias mies ajoi Salossa moottoritietä 191 kilometrin tuntinopeudella lauantaiaamuna. Poliisi pysäytti hänet, ja mies puhalsi tarkkuusalkometriin 0,30 mg/l.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja rattijuopumukseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Samana aamuna 60-vuotias motoristi ajoi moottoritiellä 177 kilometrin tuntinopeudella. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Autovarkaat ajelivat kortitta Somerolla

Lauantai-iltana poliisi havaitsi Somerolla Jokioistentiellä henkilöauton, johon oli kytketty rekisteröimätön peräkärry. Auto oli ilmoitettu aiemmin Tammelasta anastetuksi.

Poliisi tavoitti auton Joensuuntieltä ja sen luota kaksi noin 40-vuotiasta miestä, joista kummallakaan ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miesten epäillään syyllistyneen moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, ja ajoneuvon kuljettajan epäillään syyllistyneen myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Humalainen mopoilija kolaroi Salossa

Sunnuntaina aamuyöllä Salossa Kalkkimäenrinteellä 14-vuotias nuori kuljetti rekisteröimätöntä mopoa ilman ajo-oikeutta. Mopoilija ohitti kääntymässä ollutta kevyttä nelipyörää ja törmäsi sen kylkeen.

Mopoilija oli törmäyksen seurauksena iskeytynyt asfalttiin ja saanut vammoja. Hän oli poistunut paikalta ennen poliisin paikalle tuloa.

Poliisi tavoitti mopoilijan kotoaan, ja hän puhalsi seulonta-alkometriin lukemat 0,29 mg/l. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeillä rattijuopumus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Koko maakunnassa paljon tehtäviä

Lounais-Suomen poliisi kertoo viikonlopun olleen tavallista vilkkaampi. Lounais-Suomessa poliisia työllistivät rattijuopot, ylinopeudet, vahingonteot, pahoinpitelyt ja häiriköt. Myös kotihälytyksiä kirjattiin viikonlopun aikana 89 kappaletta koko Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Vuonna 2019 kotihälytyksiä oli vastaavana viikonloppuna 64 kappaletta.

Molempina viikonlopun öinä poliisilla oli yli 330 tehtävää koko poliisilaitoksen alueella. Tehtävistä kolmannes oli Satakunnassa ja kaksi kolmasosaa Varsinais-Suomessa.

Tehtävämäärissä viime vuoden juhannuksen jälkeiseen viikonloppuun verrattuna on havaittavissa huomattavaa kasvua. Vuonna 2019 vastaavat tehtävämäärät olivat perjantain ja lauantain välisenä yönä 255 ja lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 307 koko poliisilaitoksen alueella.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
keijo.k
9 kuukautta sitten

Kiire tuntuu olevan niin ulkolaisilla kuin kotimaisillakin kuljettajilla ja ”häppäkin” tuntuu maistuvan myös näille tulevaisuuden toivoillemmekin? Valtakunnassa kaikki hyvin?!

Oma napa edellä
9 kuukautta sitten

Kyllä oli mökkirannat piukassa vesiskootterien häirikköajoa ja sen jälkeen moottoritie takaisin kaupunkeihin kaahausta. Luonnonrauhasta nauttiminen jäi kaukaiseksi haaveeksi. Missähän valvova viranomainen viettää tätä sesongin huippua?