”Kakkosen paras winger” pääsee intin jälkeen irti – laidalla viilettävä Kasperi Tuomi koventaa kilpailua SalPan hyökkäyksessä.

0
Kasperi Tuomi tuuletti näin riehakkaasti osumaansa vuosi sitten kesäkuussa Gnistania vastaan. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kautensa voitolla ja tappiolla avannut Salon Palloilijat saa tämän päivän kotiotteluunsa mielenkiintoisen ja odotetun lisävahvistuksen hyökkäykseen.
Jo viime kaudella otteillaan vaikutuksen tehnyt Kasperi Tuomi on mukana kokoonpanossa Kakkosen B-lohkon ottelussa helsinkiläistä Atlantis FC:tä vastaan.
Viime kaudella TPS-yhteistyön kautta SalPaan tullut Tuomi osui kahdessatoista pelaamassaan ottelussa kuudesti. Heinäkuussa alkanut varusmiespalvelus päätti käytännössä kesken Tuomen mainiosti sujuneen kauden. Nyt 21-vuotias Tuomi on armeijan suorittanut ja pääsee taas tositoimiin.
– Kasperi kehitti armeija-aikana fysiikkaansa ja on saanut lisää lihasta vartalonsa tueksi. Hän on kyllä potentiaalinen pelaaja ja pystyy pelaamaan kummalla laidalla tahansa, SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen luonnehtii.
Jo viime kaudella Virtanen sanoi Tuomen olevan ”sarjan paras winger”.
– Hän on ollut tämän viikon harjoituksissa todella aktiivinen ja aggressiivinen. Kasperista on iloa meille. Väittäisin, että potentiaali on jopa viime kautta kovempi, Virtanen suitsuttaa.

SalPan hyökkäyksessä on kauden ensimmäisissä otteluissa avannut sama kolmikko: Olli Jakonen, Luiyi Laguerre sekä FC Jazzista kauden alla Saloon saapunut Eero Lehtinen.
– Meillä on nyt aidosti kova kilpailu hyökkäyksen pelipaikoista. Laitapelaajien kilpailua on kiristänyt entisestään Otto Rautiainen, joka on ottanut ison kehitysloikan ja noussut merkittävään rooliin alkukauden peleissä, Virtanen iloitsee.
Myös keskikentän keskustaan Virtasella riittää vaihtoehtoja, vaikka odotettua pahempi vamma pitää Severi Keskitalon pitkään sivussa.
– Tuomen lisäksi armeijasta vapautuivat keskikenttäpelaajat Akseli Auranen, Severi Jaatinen ja Joni Juhola. Keskikentän keskustaan on tosi kova tunku ja kilpailu, Virtanen korostaa.
Sen sijaan puolustuspäähän SalPalle ei tällä hetkellä riitä miehiä jonoksi asti.
– Puolustuksessa meillä jatkuvat tietynlaiset haasteet edelleen, koska harjoittelutausta jäi koronan vuoksi ohueksi kauden alla. Jokaisesta pelistä joku tippuu pois, ja nyt Pekka Mattila on Atlantis-ottelusta sivussa pienen vamman takia, Virtanen harmittelee.
Alkukaudesta sekä topparina että laitapakkina luutinut Mattila on SalPan puolustuksen selkeitä profiilipelaajia. SalPan alakerrasta sivussa on yhä myös Onni Vesterinen, jonka jalkavaivat uusiutuivat Klubi 04 -pelissä.
– Saamme haasteista huolimatta varmasti hyvän aloittavan nelikon puolustuslinjaan, mutta vaihtojen osalta jäämme vähän ohueksi, Virtanen miettii.

Atlantis palasi täksi vuodeksi Kakkosen tasolle kolmen Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen. Joukkueella on SalPasta varmasti katkerat muistot, sillä kauden 2016 päätösottelussa Ville Rannikon yliajalla syntynyt osuma tipautti Atlantiksen Kolmoseen. Samalla kaudella Atlantis oli julkisuudessa myös tulosmanipulaatioepäilyiden vuoksi.
Atlantis on tutusti hyvin monikulttuurinen joukkue, jonka päävalmentaja on Adi Dourado Brasiliasta.
– Lähes jokaisella pelaajalla on taustat Suomen rajojen ulkopuolella. Joukkue on atleettinen, muttei kauhean organisoitu. He heittävät palloa pystyyn ja tekevät tilanteista juoksukilpailuja ja -kamppailuja. Vastus on siis aivan eri kuin avauskotipelin Klubi 04, joka pelasi ääriorganisoidusti. Nyt tulee niin rajusti toisesta suunnasta kuin voi olla, Virtanen kiteyttää.
Atlantis kaatoi avauspelissään FC Espoon kotonaan 4–2. Tämän viikon tiistaina PIF ja Atlantis tasasivat pisteet 1–1-lukemin Paraisilla.
– On sillä merkitystä, että he ovat pelanneet jo tällä viikolla, ja me pääsemme tuoreena peliin. Täytyy se näkyä tunnin jälkeen, ja se näkyy myös meidän pelisuunnitelmassamme, Virtanen naulaa.

Kakkosen B-lohkoa SalPa–Atlantis FC Salon Urheilupuiston ylänurmella tänään kello 15.

Jätä kommentti