LP Viesti julkisti kolme uutta pelaajasopimusta

6
LP Viestin liigajoukkueen palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Kuva: SSS/Juha Tuuna.

LP Viestin kauden 2019–2020 joukkueen runko alkaa hiljalleen olla kasassa. Tiistaina Viesti ilmoitti solmineensa sopimukset Iina AndrikopoulounAnna Syrjälän ja kanadalaisen Beth Vinnellin kanssa.

Hakkurina pelaava Andrikopoulou edusti kaksi edellistä kautta liigaseura LP-Vampulaa. Hänen sopimuksensa on yksivuotinen.

175-senttinen Andrikopoulou valittiin kaudella 2018–2019 liigan Vuoden läpimurtopelaajaksi. Tuolloin hänen pistekeskiarvonsa oli 11,9 pistettä ottelua kohden. Suomalaisten korvaan eksoottinen sukunimi tulee kreikkalaiselta isältä, vaikka Iina onkin Harjavallasta kotoisin.

– Iina oli keväällä selkeästi meidän ykkösvaihtoehtomme hakkurin paikalle, joten on hienoa, että saimme hänet tänne. Hän on jo muutaman vuoden ajan pelannut isossa roolissa liigassa, ja meidän tavoitteemme on saada Iina eteenpäin ja kohti ulkomaan kenttiä. Fysiikan lisäksi pyrimme lajitasolla nostamaan Iinan perustasoa korkeammaksi, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen toteaa.

Andrikopoulou kuuluu naisten maajoukkueryhmään. Saloon hän kertoo saapuvansa motivoituneena.

– Siirtyminen LP Viestiin tuntui oikealta päätökseltä jatkon kannalta. On kiva päästä tutustumaan Saloon ja uusiin joukkuekavereihin. Motivaatio ja tahto treenata on huipussaan. Odotan saavani uusia oppeja ja toivon kehittymistä pelaajana, Andrikopoulou iloitsee.

Keskipelaaja Anna Czakanin sopimus julkistettiin jo toukukuussa. Kuva: SSS.

Kaksi seuraavaa kautta LP Viestin liberon paitaa kantaa viime kaudella naisten 1-sarjaa pelannut Anna Syrjälä.

– Annan tulo tuo hyvän kilpailutilanteen liberon paikalle Netta Laaksosen kanssa. Meillä on hyvät liberot, joiden molempien suunta on ylöspäin. Anna on erittäin tunnollinen harjoittelija ja uskon, että hän tulee pärjäämään hyvin myös liigatasolla. Anna on kuulunut aina oman ikäluokkansa kärkipelaajiin ja nyt hänen on aika ottaa kovempi haaste vastaan,  Tomi Lemminkäinen analysoi.

Viime kaudella Syrjälä edusti turkulaista TuTo-Lentistä. Keväällä 2018 hän saavutti joukkueensa kanssa A-tyttöjen SM-pronssia.

– Olen iloinen sopimuksestani, sillä uskon, että Salo on hyvä paikka kehittyä pelaajana. Ensi kautta odotan jo innolla ja toivonkin kovia pelejä ja hyvää tekemistä yhdessä joukkueen kanssa, Syrjälä sanoo.

 

LP Viesti hankki riveihinsä kolmannen keskipelaajan  Anna Czakanin ja Nea Haataisen seuraksi. Beth Vinnell solmi Viestin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, ja hän saapuu Saloon elokuussa.

– Neuvottelut olivat helpot ja Bethillä oli kova halu tulla joukkueeseen. Uskon, että keskipelaajien kilpailutilanne tulee viemään koko kolmikkoa eteenpäin, Lemminkäinen pohtii.

24-vuotias ja 188-senttinen Vinnell on edustanut edelliset kuusi vuotta kanadalaista Calgary Dinos -yliopistojoukkuetta. Hän oli myös mukana maansa universiadijoukkueessa vuonna 2019.

– Olen todella innoissani ensimmäisestä ammattilaissopimuksestani LP Viestin kanssa. Uskon, että joukkueestamme tulee hyvä ja on hienoa olla siinä mukana. Odotan myös mielenkiinnolla näkeväni, millaista lentopallo on Suomessa, Vinnell kertoo Viestin tiedotteessa.

 

Liigajoukkueen lisäksi myös naisten 1-sarjassa pelaava LP Viesti Akatemia on tehnyt uusia pelaajasopimuksia. Viiden uuden pelaajan joukossa on kaksi Salon Viestin kasvattia: Anni Jalo ja Hilma Nikkanen.

LP Viestin edustusjoukkue on julkaissut touko-kesäkuussa yhteensä 11 pelaajasopimusta. Lemminkäisen mukaan joukkueeseen etsitään vielä toista passaria sekä kahta tai kolmea yleispelaajaa.

Penkkisportti

No niin tässä nähdään hyvän junnutuotannon tulos. Ovat tainneet lahjakkaat siirtyä jo saamaan peliaikaa muihin maisemiin.

Ilmari

Taas aivan älytön kommentti. Onko sinulle lainkaan tietoa kuinka paljon on yleensä oman kaupungin pelaajia liigaseuroissa. Katkeruutta on monen kaltaista sinulla on yhtä lajia sitä.

Salolainen

No niin, pyöritetään hienoa ja runsaslukuista juniorimyllyä,voitetaan junnumestaruuksia yms. Ja sitten ei kotikaupungista löydy pelipaikkaa.
Ehkä toisissa seuroissa ei juniorituotantoa ja siksi ostopelaajia. Luulisi Salossa junnuja riittävän mutta ei. Hyvä Ilmari, käy joskus katsomassa muutakin urheilua kuin naislentopalloa.

Ilmari

Olet kyllä nyt pahasti väärässä, en käy katsomassa naislentopalloilua. Tosiasia on että oman kylän joukkueita ei ole missään liigatason palloilulajien joukossa. Kuntasarjat kuuluvat puulaakijoukkueille, eivät liigatasolle.

LP Viesti ja Vilpas Vikings tuovat muuten vähän pohjamudassa kylpevälle kaupungille sentään vähän mainetta ja kunniaa, muu uutisointi Salosta tahtoo mennä vähän pakkasen puolelle.

Käsittääkseni molemmissa edellämainituissa seuroissa on jopa normaalia enemmän oman kaupungin pelaajia. Katkeruutta menestyville seuroille en vain oikein osaa ymmärtää. Ehkä se on sitä kateutta tai sitä, että oma tyttö tai poika ei olekaan päässyt mukaan joukkueeseen, kun vaan taidot eivät ole riittäneet, vaikka vanhemmat niin ovat kuvitelleet.

Jehu

Tämä sama keskustelu junnaa ihan jokaisessa palloilulajissa. Missään ei pyöritetä tänä päivänä mestaruustason joukkuetta pelkillä omilla junnuilla.

Ilmari

Niin, meidän poika tai tyttö on parempi kuin se paikkakunnalle uutena tuleva pelaaja, ja sitten se on valmentajan vika. Näin on aina ollut ja tulee olemaan jatkossakin.