Mathildedalin uusi liikuntapuisto aukeaa juhannuksena – puiston erikoisuutena adventure golf -rata

0
Adventure golf -rata on jo istutuksia ja aitaa vaille valmis. Mathildedalin Liikuntapuisto Oy:n Kimmo Laine (vas.) ja Sami Huiko sekä hankkeen vastaava mestari Matti Mäkilä ovat tyytyväisiä töiden tuloksiin. Kuvat: SSS/Minna Määttänen

Mathildedalin keskustan uusi liikuntapuisto on viittä vaille valmis. Mathildedalin Keskuspuistoksi nimetyn puiston on rakentanut 15 kyläläisen perustama Mathildedalin Liikuntapuisto Oy.

– Olemme innoissamme, että olemme kaikista koronavastoinkäymisistä huolimatta onnistuneet toteuttamaan tämän hankkeen aikataulussa. Tammikuun alussa saimme tontin haltuumme, ja kuuden kuukauden tehokkaan toiminnan jälkeen pääsemme avaamaan, summaa Mathildedalin Liikuntapuisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kimmo Laine.

– Uskallamme luvata, että juhannuksena on valmista, toteaa hankkeen vastaavana mestarina toiminut Matti Mäkilä.

Keskuspuistossa on kaksi tenniskenttää, yksi padelkenttä sekä koko perheelle sopiva adventure golf -rata. Adventure golf on uudenlainen minigolfrata, joita on Suomessa vasta muutamia. Lähin vastaavanlainen löytyy Espoon Leppävaarasta.

12-reikäisen radan suunnitteli ja toteutti City Golf Europe Ab. Kolme ammattimiestä teki töitä seitsemän viikkoa, pitkää päivää.

– Lopputulos on niin hyvä, että on vaikea keksiä mitään valitettavaa, hymyilee Mathildedalin Keskuspuiston puistomestari Sami Huiko.

 

Mathildedalin Keskuspuisto on rakennettu Tullintien varteen paikalle, jossa on ollut liikuntapaikka jo sadan vuoden ajan. Ensin alueella oli koulun urheilukenttä, ja 1980-luvulla siihen tulivat tenniskentät.

Nyt tenniskentät ovat olleet pitkään käyttämättä, mistä sai alkunsa myös Mathildedalin Keskuspuisto. Joukko kylän vakituisia asukkaita ja vapaa-ajan asukkaita harmitteli, että tenniskenttien alue on päässyt niin huonoon kuntoon.

Niinpä kylällä koottiin innostunut porukka kunnostamaan kenttiä. Joukko ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan ryhtyi pohtimaan alueen ajanviettomahdollisuuksia ylipäätään.

– Mietimme, että kylän keskustasta puuttuvat liikunnalliset mahdollisuudet, kylän pitkäaikainen vapaa-ajan asukas Sami Huiko kertoo.

Ryhmä alkoi pohtia, mitä muuta alueelle voisi tuoda tenniskenttien lisäksi, ja heti ensimmäisenä esiin nousi padel. Tenniksen ja squashin ominaisuuksia yhdistävän lajin suosio on ollut viime vuosina kasvussa.

Mathildedalin Keskuspuiston tenniskentillä ja padelkentällä on hiekkatekonurmialusta.

Seuraavaksi ryhmä alkoi miettiä, mitä koko perheelle sopivaa tekemistä alueella voisi olla. Eräs ryhmän jäsenistä oli nähnyt Ahvenanmaalla adventure golf -minigolfradan, ja rataan tutustumisen jälkeen siitä innostui koko ryhmä. Kun tennis ja padel ovat urheilullisempia harrastuksia, niin adventure golf tarjoaa tekemistä kaikenikäisille ja -kuntoisille.

– Adventure golf nostaa minigolf-kokemuksen aivan uudelle tasolle, Huiko sanoo.

Adventure golf -kentät muotoillaan ja suunnitellaan yksilöllisesti. Mathildedalin kenttä on tehty sopimaan juuri ruukkikylään, kansallispuiston läheisyyteen. Sitä somistavat suuret kivet, silta, vesielementit ja istutukset. Jokaisella väylällä on lisäksi Mathildedaliin liittyvä nimi ja siitä kertova infotaulu. Radalta löytyvät esimerkiksi Tammikujan väylä, Bremerin väylä, Hipsteriväylä, Mambon väylä ja Jeturkastin väylä.

– Halusimme kunnioittaa kylän fiilistä, josta me kaikki olemme tykänneet. Alueen historia on otettu huomioon kaikessa suunnittelussa logoa myöten, Huiko kertoo.

 

Kyläläiset perustivat osakeyhtiön, joka osti kenttien alueen sveitsiläisomisteiselta PropDev Oy:ltä ja haki rakentamiselle tarvittavat luvat. Yhtiöllä on rakennuslupa kahdelle padelkentälle, mutta aluksi niitä on tehty vain yksi.

– Perustukset on tehty myös toiseen padelkenttään, joten voimme nopeasti pystyttää sellaisen, jos kysyntää on. Tarkoituksemme on järjestää myös tennis- ja padelkursseja, Laine kertoo.

Alueelle on rakennettu terassillinen kioski-kahvila, jossa on mailavuokraus ja wc-tilat. Kioskista voi ostaa virvokkeita ja golfkierroksen sekä vuokrata mailat.

Tenniskenttien ja padelkentän varaaminen tapahtuu Mathildedalin Keskuskentän nettisivuilla. Varaus maksetaan verkossa, missä saa ovikoodin, jolla pääsee kentälle.

Mathildedalin Keskuskentän avajaisia vietetään juhannusaattona klo 14, ja pelaamaan pääsee heti avajaistilaisuuden jälkeen. Adventure golf on avoinna joka päivä klo 10–20, vain sunnuntaisin suljetaan ainakin aluksi aikaisemmin. Adventure golf -kentälle mahtuu kerralla noin 50 ihmistä neljän pelaajan ryhmissä.

– Pelaamaan voi tulla turvallisin mielin. Vuokrattavat mailat ja pallot desinfioidaan käytön jälkeen, Huiko muistuttaa.

Jätä kommentti