Milla Arosen murhasyyte nurin – törkeästä kuolemantuottamuksesta alle kolmen vuoden tuomio

9
21-vuotias Milla Aronen katosi viime vuoden kesäkuussa Somerolla. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Arosen ex-poikaystävä Jyri Kristian Niemisen kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja hautarauhan rikkomisesta.

Somerolainen Jyri Kristian Nieminen tuomittiin torstaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja hautarauhan rikkomisesta kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Niemistä syytettiin Milla Arosen murhasta, mutta käräjäoikeuden päätöksen mukaan riittävää näyttöä teon suunnitelmallisuudesta ei ollut. Aronen menehtyi viime vuoden kesäkuussa Somerolla, eikä Arosen ruumista ole löydetty laajoista etsinnöistä huolimatta.
Nieminen on kuulusteluissa tunnustanut aiheuttaneensa Arosen kuoleman lyömällä uhria kerran nyrkillä kasvojen alueelle. Surmatyö tapahtui Someron Oinasjärventiellä Hossojankulmalla. Niemisen mukaan Aronen on lyönnin seurauksena kaatunut maahan, eikä Niemisen tarkoituksena ollut tappaa. Kuulusteluissa ei selvinnyt tarkemmin, miten Nieminen on väkivallanteon jälkeen hävittänyt Arosen ruumiin.

21-vuotias Aronen suoritti tapahtumahetkellä varusmiespalvelusta Porin Prikaatissa. Aronen katosi kotoaan Someron keskustasta runsas vuosi sitten 8. kesäkuuta. Etsintä muuttui 23. heinäkuuta henkirikostutkinnaksi, koska Arosen nimissä oli yritetty hakea yli 57 000 euron edestä lainoja.

Lainojen hakijana oli Nieminen, ja ensimmäinen lainahakemus on tutkintamateriaalin perusteella tehty jo tunnin sisällä siitä, kun Aronen on oletettavasti menehtynyt. Niemisellä on ollut kesäkuun 2020 alussa ulosottolainaa yli 50 000 euroa, jonka lisäksi hän on ollut velkaa avopuolisolleen noin 10 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, joten Nieminen tai syyttäjä voi halutessaan valittaa siitä hovioikeuteen tai ennakkopäätösvalituksella korkeimpaan oikeuteen ja hakea siten muutosta käräjäoikeuden päätökseen.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Z.Z.Zalolainen
3 vuotta sitten

Miten tuo voi olla mahdollista?

Kovemmat tuomiot, ihmiselämä on nyt liian halpaa
3 vuotta sitten

Kyllä Suomessa pääsee liian helpolla. Toisen tappamisesta vajaaksi kolmeksi vuodeksi vankilaan, enskertalaisena istuu puolet.

Tarmo
3 vuotta sitten

Vankilaan hän ei enää joudu tästä teosta.

Surullista omaisille
3 vuotta sitten
Reply to  Tarmo

Todella surullista omaisille. Millan henki ei ole minkään arvoinen, tuomio viestittää heille selkeästi. Voimia omaisille ja Millan ystäville. Suomi ei ole kaikille oikeusvaltio.

pertti
3 vuotta sitten

Eihän Suomessa ole mitään oikeuksia uhrilla. jos esim. uhri lyö takaisin tuomio on kovempi. Syytetty saa valehdella poliisikuulustelussa ja oikeudessa ummet lammet.Uhri ei saa…

Jarmo J.
3 vuotta sitten

Tutkinta Millan tapauksessa suorastaan ”vaatimatonta”, eikö rikostukijat parempaan pysty?

Ihmiselämä
3 vuotta sitten

Riittävä näyttö ja todisteet puuttuivat, siinä syy. Lait säädetään eduskunnassa, ja eri oikeusasteet ovat velvollisia noudattamaan niitä. Lain tulkinnastakin on säädetty, joten oikeusasteiden liikkumavara on suppea.

Nyt odotellaan valitusajan umpeutumista, joka yleensä on 30 vuorokautta, ja sen jälkeen jää nähtäväksi, valitetaanko hoviin. Tässä välissä tietysti toivoo, että jotain uusia merkittäviä todisteita löytyisi, kuten vainaja, jolloin saataisiin oikeuslääketieteellisestä todellinen kuolinsyy ynnä muuta faktatietoa.

Ilman mitään merkittävien lisätodisteiden löytymistä on aika turhaa lähteä hoviin, koska on melko epätodennäköistä, että tuomio muuttuisi niin oleellisesti, että siitä olisi minkäänlaista hyötyä.

Korpilaki
3 vuotta sitten
Reply to  Ihmiselämä

Oikeus ei tapahtunut valitettava asia.

Oikeus
3 vuotta sitten

Suomessa ei onneksi voida tuomita linnaan ilman riittäviä todisteita ja näyttöä. Niitä ei tässä tapauksessa ollut ei ainakaan riittävästi.
Kamalaahan se olisi jos linnaan voitaisiin laittaa tuosta vain. Onneksi elämme valtiossa jossa oikeus voittaa ennemmin tai myöhemmin.