Ministeri Skinnari Salossa: Nyt on tärkeää nähdä muutakin kuin varpaansa

4
Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) vieraili Salossa muun muassa Salo IoT Campuksella. Kuva: SSS/Jukka Vaso

Korona-aika on osoittanut, että asioita voidaan tehdä uudella tavalla, ja tästä Suomi voi vielä hyötyä. Näin uskoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.), joka kävi maanantaina Salossa kaupungin, yritysten ja ammattikorkeakoulun vieraana.

Korona-aika on nostanut esiin etäyhteyksien ja etätyöskentelyn mahdollisuudet. Skinnari korosti salolaisille, että nyt kannattaa ja pitää tehdä yhteistyötä läpi perinteisten aluerajojen. Yhteistyökumppanin voi löytää vaikka toiselta puolelta Suomea.

– Jokaisella nurkalla on yhtäläinen mahdollisuus, sen on tämä globaali maailma mahdollistanut. Hallituksessakin haluan tuoda esiin alueiden yhteistyötä yli perinteisten rajojen, sanoi ministeri Salo IoT Campuksella.

 

Koronapandemia on koetellut yhteiskuntia ja yrityksiä kautta maailman. Skinnari tähdentää, että kriisin keskellä on tärkeää luoda katse tulevaisuuteen.

– On tärkeää, että näkee muutakin kuin varpaansa. Koska tulee päivä, kun kriisi on ohi. Ja silloin pitää olla valmis, niin Suomessa kuin Salossa. Maailmanmarkkinoita jaetaan uudestaan.

Korona lisää myös kehitysyhteistyön haasteita. Vaikeissa olosuhteissa eläneet ihmiset elävät nyt vieläkin vaikeammissa olosuhteissa. Ja moni ongelma jää nyt koronakriisin jalkoihin.

– Eivät esimerkiksi eriarvoisuus ja ilmastonmuutos ole mihinkään kadonneet, ministeri huomauttaa.

 

Skinnari vieraili Salossa Salo IoT Campuksella. Vanhoihin Nokian ja Microsoftin tiloihin aikaansaatu osaamiskeskittymä teki ministeriin vaikutuksen.

– Tämä on hyvin rakennettu kokonaisuus. Onnittelinkin kaupungin johtoa ja Katja Taimelaa, että olette onnistuneet tässä niin hyvin.

Ministeri oli ilahtunut myös kohtaamastaan positiivisesta asenteesta.

– Täällä yrityksillä on menestymisen kulttuuri, ja se näkyy, hän summasi.

Skinnari tapasi vierailullaan kahden salolaisyrityksen, Solar Finlandin ja Satelin, edustajia.

– Molemmat esimerkit osoittavat, miten Salossa on voitu jo tässä vaiheessa luoda kansainvälisiä menestystarinoita, ja tulevaisuudessa niitä luodaan vielä enemmänkin. Tässä työssä me haluamme Ulkoministeriössä olla auttamassa.

 

Skinnarin vierailun yhtenä puheenaiheena oli koulutusvienti, jonka edistämiseksi valtiovallan pitäisi Skinnarin mielestä toimia nykyistä nopeammin ja paremmin. Turun ammattikorkeakoulu toteuttaa Salossa korkeakoulutusta ulkomaalaisille opiskelijoille, mutta sitä ovat vaikeuttaneet opiskelijoiden maahantulo-ongelmat. Oleskeluluvan saaminen on voinut kestää kuukausia.

– Lupaprosessin pitäisi olla viikkoja, ei kuukausia. Se on meidän yhtenä tavoitteenamme, Skinnari sanoo.

Vierailun aikana esiin nousi myös Salon itäisen ohikulkutien jatkaminen. Skinnari myöntää, että hyvät liikenneyhteydet ovat tärkeitä ja Salon sijainti ainutlaatuinen.

– Tässä asiassa yhteistyömme Katja Taimelan kanssa varmaankin jatkuu, hän totesi.

Juttua on korjattu 30.6. klo 10.45.
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Salolainen
9 kuukautta sitten

Ministeri Skinnari Salossa: ”Nyt on tärkeää nähdä muutakin kuin varpaansa”. Ensin pitäisi kuitenkin nähdä ne varpaansa. Julkiset organisaatiot pitäisi laihduttaa niin, että omat varpaat alkavat pilkottaa. Sen jälkeen voidaan katsoa kauemmas.

Z.Z.Zalolainen
9 kuukautta sitten
Reply to  Salolainen

Skinnari on Lahdesta. Ladessakaan ei mene kovin hyvin. Niin Skinnari tuli Saloon katsomaan miten voi mennä vielä huonommin.

Olli P
9 kuukautta sitten
Reply to  Salolainen

Salolainen kirjoittaa asiaa!

pertti
9 kuukautta sitten

Jos on hyvin rakennettu kokonaisuus se tuottaa voittaa ja pitää ympäristön elinvoimasena. Tässä kävi täysin päinvastoin. Se kokonaisuus ei tule koskaan olemaan kaupungile tuottoisa, ja se näivetti ympäristöään, josta siirrettiin toimintoja kampukselle. Siis täysin epäonnistunut.