Pop up -päivä veti käsityöläiset Teijolle – ”On mukavaa päästä taas tapaamaan asiakkaita kasvotusten”

0
Paula Vehkomäen puodista voi ostaa käsityönä valmistettuja pellava- ja neulosasuja. kuva: SSS/Minna Määttänen

Teijon Masuunilla järjestettyyn pop up -päivään saapui käsityöläisiä Keski-Suomesta asti. Lauantaina järjestetty tapahtuma oli monelle käsityöläiselle kesän ensimmäinen mahdollisuus kohdata asiakkaita.

Pellavavaatteita myyvä Paula Vehkomäki kertoo, että koronaviruspandemian vuoksi kaikki kevään mekot ovat jääneet myymättä.

Kokoontumisrajoitusten takia lähes kaikki kevään ja alkukesän tapahtumat, myyjäiset ja markkinat on peruttu.

– Minulla on verkkokauppa, mutta en oikein syty siitä. On mukavaa päästä taas tapaamaan asiakkaita kasvotusten, Vehkomäki iloitsee.

Keuruulla asuva Vehkomäki lähti ajamaan kohti Teijoa aamuviideltä.

Vehkomäki osaa reitin hyvin, sillä hänellä on ollut puoti jo useampana kesänä Teijon Masuunin pohjakerroksessa.

Tänäkin vuonna Vehkomäki suunnittelee viettävänsä suurimman osan kesästään Teijolla.

– Täällä on erilaista kuin Keski-Suomessa. Kaikki on niin vehreää ja ihmiset ovat jotenkin avoimempia, Vehkomäki pohtii.

Teijon Masuunin markkinointi- ja näyttelyvastaava Marja-Maria Bäckmand kertoo, että ajatus pop up -päivän järjestämisestä lähti käsityöläisten omasta aloitteesta.

– Haluamme tarjota käsityöläisille näkyvyyttä sekä maksuttoman myyntipaikan, Bäckmand kertoo.

Alun perin päivään ilmoittautui lähes 20 myyjää, mutta osa heistä perui osallistumisensa sateisen sään vuoksi. Puolilta päivin sää oli kuitenkin selkeä ja paikalle oli saapunut kymmenkunta kauppiasta.

Raisiolainen Jussi Soini myi tapahtumassa itse tekemiään, ainutlaatuisia puutuotteita. Hänen myyntipöydälleen oli aseteltu muun muassa leikkuulautoja, tarjoiluastioita ja savustuslastuja.

Soini kertoo käsitöiden tekemisen ja myymisen olevan hänelle lähinnä harrastus.

– Korona-aikana en ole stressannut puutöiden myymisestä. Tänään lähdin katsomaan, ovatko ihmiset taas lähteneet liikkeelle, Soini kertoo.

Lauantaina järjestetty pop up -päivä oli Teijon Masuunilla ensimmäinen laatuaan. Marja-Maria Bäckmandin mukaan vastaavia tapahtumia aiotaan järjestää pitkin kesää.

– Kiinnitämme tapahtumissa erityistä huomiota hygieniaan. Sisätilat eivät ole käytössä, kojut ovat kaukana toisistaan ja kaikilla myyjillä on omat käsidesit mukana, Bäckmand luettelee.

Perniöläiset Minna Paananen ja Marie-Kristine Kuivala löysivät itselleen pop up -päivästä uudet laukut. He kertoivat suuntaavansa seuraavaksi Mathildedaliin kahville.

– Harrastamme kesäkahviloita, muttemme ole vielä kertaakaan tänä kesänä käyneet kahvittelemassa. Tänään aiomme korkata tämän vuoden kahvilakauden, naiset suunnittelevat.

Käsitöiden lisäksi Teijon Masuunin pihalla on mahdollista nauttia myös hieronnasta.

Tiina Vaarapuron hieronnassa oleva Mikko Muukka kertoo kyllästyneensä ”koronahiljaisuuteen”, minkä vuoksi hän päätti suunnata Teijolle.

– Käyn usein täällä järjestettävissä tapahtumissa. Pidän tästä miljööstä, Muukka toteaa.

Teijon Masuunin pihapiiri on lumonnut myös sisustustuotteita ja tekstiilejä myyvän Mariella Rauhalan . Kuhmoisissa asuvalla Rauhalalla oli viime syksynä näyttely Teijon Masuunin tiloissa.

– Täällä on kaunista ja erityinen ilmapiiri. Olisin tullut tänne mielelläni jo aiemmin keväällä, mutta se ei ollut koronan takia mahdollista, Rauhala kertoo.