Salo on lomailijalle hyvä

0
Torikahvit Salon torilla kuuluvat monen salolaisen ja kauempaakin tulevan kesään.

Juhannus aloitti monella vuoden kenties hartaimmin odotetun jakson, kesäloman.

Kevään koronakurimuksen jäljiltä loma herättää erityistä iloa. Vaikka lomasuunnitelmat onkin osin laadittu uusiksi ja esimerkiksi matkoja karsittu, loma tarjoaa palautumisen mahdollisuuden.

Kesäloma on monelle vuoden pisin katko ansiotyöstä.

Jotta loma tekisi tehtävänsä, aikaa kannattaa käyttää arkityöstä poikkeavaan tekemiseen.

Vinkkejä voi hakea Salon Seudun Sanomien Suvilehdestä, joka ilmestyi kesän alussa. Suvilehdessä esitellään esimerkiksi seudun luontokohteita.

Ajatuksiaan voi asetella mittasuhteisiin vaikkapa Salon suurimman siirtolohkareen äärellä. Se löytyy Aneriojärven kulttuuripolun varrelta.

Luonnossa liikkuminen edistää todistetusti hyvinvointia. Kun mukaansa ottaa mukavan retkikaverin, hyödyt kasvavat entisestään.

Ravintoloiden jälleen avauduttua lomalainen voi istahtaa myös valmiiseen pöytään. Kuluneena keväänä moni etätyöläinen on taatusti tehnyt enemmän kuin riittävästi kotiruokaa – ja kouluruokaa. Ruokahuollon kierteeseen tuupatut vanhemmat ovat ansainneet irtioton kotikeittiöstä.

Salosta löytyy monia hyviä ravintoloita ja päiväretkikohteita, joissa voi nauttia ruoan ohella kulttuurista ja maisemista. Nähtäväksi jää, jatkaako jo useamman kesän hittikohde Mathildedal tänäkin kesänä vierailijoiden suosikkina vai nouseeko suosikkilistalle uusia elämyksiä.

Salon kesä on myös mökkiläisten kesä. Viime vuodelta olevan tilaston mukaan Salossa on 7 058 kesämökkiä. Tämä tekee Salosta koko maan kahdeksanneksi mökkirikkaimman kunnan.

Jo aiemmin keväällä uutiset kertoivat mökkikaupan saaneen vauhtia koronasta. Epävarma epidemiatilanne nostaa rauhallisen kesätuvan uuteen arvoon.

Mökin kenties tärkein tila on sauna. Lauteille istahtaessa on helppo unohtaa kiire ja korona.

Jätä kommentti