”Salo Volley on ollut monille aina yksi kesän kohokohdista” – Järjestäjät toivovat, ettei elokuu vaikuta turnauksen joukkuemäärään laskevasti

0
Salo Volley pelataan tänä vuonna hieman totuttua myöhemmin, 7.-9. elokuuta. Kuva: SSS-arkisto/Ville-Veikko Kaakinen

Salolaisen urheilun kesätapahtumien järjestäminen oli vielä loppukeväästä enemmän tai vähemmän vaakalaudalla, mutta jotain tuttua kaupungissa tapahtuu tänäkin suvena monista peruuntumisista huolimatta.
Perinteikkään lentopalloturnaus Salo Volleyn ilmoittautuminen avattiin viime torstaina. Ensimmäinen Salo Volley pelattiin vuonna 1978, joten tänä kesänä turnaus isketään jo 43. kerran.
Salo Volley oli tarkoitus järjestää tänä vuonna 19.–21. heinäkuuta, mutta koronaviruspandemia siirsi sen pelattavaksi 7.–9. elokuuta. Kolmipäiväisessä tapahtumassa ottelut pelataan tutusti Salon Urheilupuiston tekonurmella lauantain ja sunnuntain aikana, perjantaina keskitytään vielä etkoiluun tai jotkut jopa pallotuntuman hakemiseen.
– Toivomme, ettei myöhäisempi ajankohta vaikuta joukkuemäärään laskevasti. Salo Volley on kuitenkin ollut monille aina yksi kesän kohokohdista. Varaudumme kuitenkin siihen, ettei elokuu ole heinäkuu. Toisaalta kesä-heinäkuussa mitään tapahtumia tai festareita ei ole, mikä voisi olla meidän tapahtumalle hyvä juttu, LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen pohtii.
LP Viesti järjestää turnauksen yhdessä Salon Viestin kanssa.
– Aiemmin oli palaverissa puhetta, että joku minimäärä ilmoittautumisia pitää tulla, jotta turnaus on järkevä järjestää. Emmekä halua tynkä-volleyta järjestää. Jotkut kulut vähenevät, jos joukkuemäärä on pieni, mutta suurin osa kuluista on samoja millä tahansa joukkuemäärällä. Mitään tarkkaa joukkuemäärää en pysty sanomaan, millä turnaus pelataan varmasti, Lemminkäinen kertoo.
Viime vuonna Salo Volleyssa pelasi liki 140 joukkuetta. Turnaukseen pääsee halvemmalla osallistumismaksulla, jos ilmoittautuu mukaan kesäkuun aikana. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 12. heinäkuuta.
– Joka tapauksessa tulkitsemme hallituksen viimeviikkoisen uuden linjauksen elokuulle niin, että volley pystytään järjestämään ja avasimme ilmoittautumisen. Koronan kanssa ei voi olla ikinä varma, mutta veikkaan, että viime viikonloppu oli ratkaisevassa roolissa siinä, pysyykö tartuntojen määrä Suomessa myös loppukesän ajan yhtä alhaisissa määrissä kuin tähän asti, Lemminkäinen sanoo.
Turnauksen jokaiseen sarjaan oli maanantaina alkuillasta ilmoittautunut jo vähintään yksi joukkue.

Vaikka yli 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat taas sallittuja elokuusta alkaen, nähdään Salo Volleyssa silti erikoisjärjestelyitä.
– Aluehallintovirastolta emme ole saaneet vielä lopullisia ohjeistuksia. Mutta ainakin joitain vaatimuksia on hygienian suhteen, ja vessojen määrää pitää lisätä.
Salo Volleyhin tulee tänä vuonna myös yksi merkittävä uudistus. Turnauksen tulospalvelu siirtyy sähköiseksi sopivasti 2020-luvun ensimmäisessä volleyssa. Tämä tarkoittaa sitä, että otteluiden kirjureille tutuksi tulleet lyijykynä ja paperinen ottelupöytäkirja jäävät historiaan.
– Olemme tehneet sopimuksen Torneopal-tulospalvelun kanssa. Kirjurit merkkaavat pisteet kännykällä suoraan järjestelmään. Nykyaikaisempi systeemi nopeuttaa myös sunnuntain ottelukaavioiden laatimista eikä ylimääräistä odottelua pitäisi enää tulla jatkopelien kanssa, Lemminkäinen valottaa monien mielestä varmasti tervetullutta uudistusta.

 

 

 

Jätä kommentti