Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt koronatukea kaikille Salossa ja Somerolla toimiville elokuvateattereille. Elokuvateatteri Lumoa Salossa pyörittävä Lumo-Movies Oy sai 10 610 euron lisätoimintatuen. Bio Saloa ja Paimion Bio Staraa pitävä Toiminimi Bio-Kuva Jari Mäkilä sai 7 500 euroa.

Somerolla Bio Jukolaa vetävä Kinoset Oy sai 19 760 euroa. Yrityksellä on elokuvateatteritoimintaa myös Loimaalla, Huittisissa ja Sastamalassa

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Suomen elokuvasäätiölle huhtikuun lopussa miljoona euroa elokuvateattereiden ja elokuvafestivaalien tulevan toiminnan turvaamiseksi, kun koronapandemian takia asetetut kokoontumisrajoitukset keskeyttivät maaliskuussa elokuvateatteritoiminnan ja aiheuttivat yrityksille suuret tappiot. Tukipotti jaettiin 77 hakijalle, joista kolme oli festivaaleja. Lisätoimintatukea haettiin yli 2,8 miljoonaa euroa.

Nelisenkymmentä teatteria avasi ovensa kesäkuun alussa. Ensimmäisellä viikolla niissä kävi vajaat 3 300 katsojaa. Salien katsojamäärissä on edelleen koronapande-miaan liittyviä rajoituksia.

Kuvassa Bio Salon yrittäjä Jari Mäkilä, joka aikoo avata leffateatterinsa heinäkuun puolivälissä. Kuva: SSS-arkisto/Santeri Haranto