Salon kaupunki myy Rantasalon kiinteistön 705 000 eurolla

13
Kaupunki myi Rantasaloa kotisivuillaan ja Oikotie-palvelussa. Kuva on alueen esittelyvideosta.

Kasnäsissä toimiva perheyritys Ab Salmonfarm Oy ostaa Rantasalon kiinteistön Salon kaupungilta.

Salon kaupunginhallitus päätti maanantaina, että lähellä Kasnäsin kylpylähotellia ja vierasvenesatamaa sijaitseva rantakiinteistö myydään 705 000 euron kauppahinnalla.

Rantasaloon kuuluu lähes 34 hehtaaria maata ja yli kilometriä rantaviivaa. Lisäksi kiinteistöllä on osuuksia yhteisiin vesialueisiin, joiden pinta-ala on noin 350 hehtaaria.

Salmonfarm on kala-alan yritys, joka on erikoistunut kalan kasvattamiseen ja jalostamiseen. Lisäksi se tuottaa kalajauhoa ja kalaöljyä.

Yhtiön omistavat Wilhelm Liljeqvist ja Henrika Enestam.

Kaupunginhallitus äänesti kiinteistökaupasta kahdesti. Simo Vesa (sd.) esitti Mikko Lundénin (ps.) kannattamana, ettei Rantasaloa myydä, vaan se pidetään kaupunkilaisten virkistyskäytössä jatkossakin. Vesan esitys kaatui äänestyksessä selvin luvuin 11–2.

Saku Nikkanen (sd.) oli kaupan kannalla, mutta hän esitti, että kaupunki olisi varannut seuraavassa talousarviossa Rantasalon hintaa vastaavan summan käytettäväksi tulevina vuosina investointina kaupunkilaisten vapaa-ajan palveluiden kehittämiseen ja asukasviihtyvyyden parantamiseen.

Nikkasen esitys kaatui äänin 8–5. Hänen kannallaan olivat Mikko Lundén, Marja Ruokonen (vas.), Simo Vesa ja puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.).

Timo Lehti (kesk.) esitti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi, jotta päättäjät olisivat saaneet nähdä kiinteistöstä tehdyt tarjoukset. Hän veti esityksensä pois, kun tiedot toimitettiin kokouksen aikana.

Rantasalon myyntiä on mietitty Salossa jo pitkään. Asia oli esillä ensimmäisen kerran jo kuntaliitoksen jälkeen kymmenkunta vuotta sitten.

Kaupunginvaltuusto päätti viime marraskuussa asettaa kiinteistön myyntiin. Siitä pyydettiin keväällä tarjouksia. Ensimmäisen määräajan jälkeen myyntiä päätettiin jatkaa. Salmonfarmin tarjous oli Salon saamista korkein.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Tuolle porukalle ei enää yhtään ääntä
5 kuukautta sitten

Tuolla summalla ei saa tämän kylän taloutta heilahtamaan yhtään parempaan suuntaan. Kaveri huomasi, että nyt saa herkun halvalla ja käsi jo sitä ojensi. Ainakin toisen mokoman olisi tuohon rahaa lisää saanut, jos olisi halunnut.

No mutta saadaan sentään ehkä katsoa, kun Tunnin juna kulkee ohi.

Maajussi
5 kuukautta sitten

Olen täysin samaa mieltä.

Voikohan lohkoa mökkitonteiksi?
5 kuukautta sitten

Halpa hinta, mutta pitää huomioida, että kohde on kaukana liikenteen pääväylistä ja pitkän ajomatkan päässä keskuskaupungeista.

Olli
5 kuukautta sitten

Eipä se aluekaan vallan loistavassa kunnossa ollut. Hyvä, että meni.

Olli P.
5 kuukautta sitten

Halvalla meni, mutta ei ollut yllätys, kun tietää, mikä poppoo näitä päätöksiä Salossa tekee.

Lasse Reunanen / Salo
5 kuukautta sitten

Kohde on hyvällä paikalla, vaikka Salon keskustasta etäällä Kemiön saaresta eteläsaariston Kasnäsissä. Salo on pitänyt sitä lähinnä asuntovaunujen leiripaikkana. Laajempi leirintätoiminta olisi sen vielä säilyttänyt, ja siten jätettynäkin olisi ollut kaupungille liki kuluton, mutta talouteen haluttiin saada lisärahoitusta. Hinta oli noin tuplasti kuivan maan metsätontteihin (jotka ovat noin 10 000 euroa hehtaarilta), joten merenrantana edullinen. Olisi silti voinut vielä avoimen tarjousmahdollisuuden kaupunkilaisille antaa (esim. yli 10 000 euroa tarjotusta lisää kuukauden ajaksi). Euro Jackpotin päävoitolla (mikäli ajoissa tiedon saisi) olisin heti tarjonnut 100 000 enemmin. Olin siellä pienessä nuorten ryhmässä kesätyöllistettynä ammattikoulun jälkeen viikon verran 41 vuotta sitten siistimässä metsänharvennuksen… Lue lisää »

Yksi kysymys
5 kuukautta sitten

Totta. Eikö tarjousten jättöaika ollut yhtaikaa Uudenmaan eristyksen kanssa, eli mahdolliset pääkaupunkiseudulta tulevat ostajat eivät päässeet tutustumaan kohteeseen?

Marko
5 kuukautta sitten

Siellä on sama porukka ollut 30 vuotta leiriä pitämässä.

Yrittäjä
5 kuukautta sitten

Kohde on hyvällä paikalla, mutta siisteyttä kaipaava.

Myyntitapa oli heikkoa esitystä. Myyjän olisi pitänyt hinnoitella se itse. Pyyntihinnaksi miljoona euroa.

Hyvä
5 kuukautta sitten

Oikeaan osoitteeseen tuo tontti meni.

Tuolle porukalle ei enää yhtään ääntä
4 kuukautta sitten

Miten tuo kaupungin toiminta nyt? Myytiin alue ja nyt lähetetään vuosipaikkamaksu. Eli ne, jotka nyt haluavat kaupunkia kiusata, niin äkkiä maksuun ja lunastat paikan kaudelle 2020. Näin teet vuokrasopimuksen, joka loppuu 31.12.2020. Miten kaupunki tuon sitten hoitaa, kun on voimassa oleva vuokrasopimus? Ostajalle luvattiin kuitenkin heti maksun jälkeen omistusoikeuden siirtyminen. Paikallistuntemus oli ostajan etu, ja heitä pitää oikeastaan kiittää, kun näyttivät, miten tyhmä meidän kunnan päättävä elin on. Tuli tuossa muutama vanha kaupungin aikaisempi myyntijuttu mieleen, jossa myytävää kiinteistöä ensin rempattiin isolla rahalla ja myytiin sitten halvemmalla. Siinä kaupassa vaan kävi huonosti kaverille, joka oli jo ennen remppaa sen luvannut… Lue lisää »

Hyvä Salo
4 kuukautta sitten

Nyt on Salolla rahaa niin, voitaisiin ottaa osaa tohon Itä-Suomen ratahankkeeseen.

Yhtä paljon se hyödyttää kuin Tunnin juna.

Halvalla meni...
4 kuukautta sitten

Kai Kemiönsaari käyttää otto-oikeutta ja kaavoittaa alueen tonteiksi ja myy kallilla? Osaan kuvitella kuinka siellä päättäjät naureskelevat Salon päättäjien tyhmyydelle…