Salon SM-viikko siirtyy vuoteen 2022 – tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut 22 lajia

0
Frisbeegolf on yksi Salon SM-viikon lajeista. Kuvassa heittää Mikael Vihiniemi. kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Salon SM-viikko siirtyy vuodella eteenpäin koronaviruspandemian vuoksi. Viikon perusrakenne ja -konsepti säilyvät ennallaan siirrosta huolimatta.

Alunperin SM-viikko oli tarkoitus järjestää Salossa vuonna 2021, mutta koronan takia Tokion olympialaiset ja jalkapallon EM-kilpailut on siirretty kesälle 2021.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa Olympiakomitean tiedotteessa, että SM-viikko jäisi auttamattomasti arvokilpailujen varjoon. Tämän vuoksi tapahtuma päätettiin siirtää vuoteen 2022.

SM-viikko kokoaa yhteen kymmeniä, suurelle yleisölle tuntemattomampia urheilulajeja. Vuodesta 2016 järjestettyjen SM-viikkojen aikana on kilpailtu esimerkiksi ultimaten, shakin ja hiihtosuunnistuksen Suomen mestaruuksista.

Yksi SM-viikon merkittävimmästä yhteistyökumppaneista on Yleisradio. SM-viikon päätuottaja Päivi Harrin mukaan myös Salon SM-viikko televisioidaan.

– Olympiakomitemia ja Yleisradio jatkavat SM-viikon yhteistyötä vuoteen 2024 asti, Harri kertoo.

Harri iloitsee siitä, että tieto Salon SM-viikon siirrosta saatiin näin aikaisessa vaiheessa. Tapahtuman suunnittelu on vasta alkuvaiheessa.

– Olemme neuvotelleet Salon kaupungin kanssa lajien suorituspaikoista. Meillä on tapahtuman perusrunko valmiina, mutta sitä voidaan hyvin siirtää vuodella eteenpäin.

Lajien ilmoittautuminen Salon SM-viikolle on jo päättynyt, mutta siirron takia se avataan uudestaan.

– Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut 22 lajia. Saa nähdä, miten tapahtuman siirtyminen vuodella eteenpäin vaikuttaa lajeihin. Voi olla, että osa lajeista jättäytyy pois päällekkäisyyksien vuoksi ja uusia lajeja tulee mukaan, Harri pohtii.

Vaikka Harri on harmissaan tapahtuman siirtämisestä, hän kertoo siirrosta löytyvän myös positiivisia puolia. Tulevan vuoden aikana Salon SM-viikkoa aiotaan kehittää entistä paremmaksi yhteistyössä lajiliittojen ja Salon kaupungin kanssa.

– Salon kaupungilla on todella virkeä ja innostunut liikuntapuoli. On mukavaa, että voimme ideoida tapahtumaa heidän kanssaan rauhassa eteenpäin.

Olympiakomitemian hallinnoiman SM-viikon järjestämisestä vastaa Koko Tapahtuma OSK. Se tekee yhteistyötä lajiliittojen, tapahtuman isäntäkaupungin ja Yleisradion kanssa.

Päivi Harrin mukaan monet lajiliitot siirtävät SM-kilpailujen toteuttamisvastuun paikallisseuroille.

– Usein tapahtumien suunnittelussa tulee vähän kiire. Nyt niin ei pitäisi tapahtua, Harri naurahtaa.