Salon Taiteiden Yä siirtyy tänä vuonna joulukuulle – nimi muuttuu JouluYäksi

0
Kolmen vuoden takaisessa Taiteiden Yässä riitti väkeä vielä iltamyöhälläkin. Arkistokuva: SSS-arkisto/Mikko Kiviluoto.

Salon kolmas vuotuinen Taiteiden Yä -kulttuuritapahtuma oli tarkoitus järjestää syyskuun alussa, mutta koronatilanteesta johtuen se siirretään joulukuulle. Samalla tapahtuman nimi muuttuu JouluYäksi.

Taiteiden Yätä organisoivan EtnoSalo ry:n puheenjohtaja Sanna Jousi kertoo, että poikkeusoloista huolimatta tapahtuma halutaan järjestää.

– Emme halua jättää järjestelyjä viime tinkaan, eikä loppukesän koronatilanteestakaan vielä tiedä. Otamme aikalisän, mutta tapahtuman idea pysyy samanlaisena, vaikka nimi ja ajankohta muuttuvatkin.

Salon Seudun Sanomat uutisoi helmikuussa, että tämänvuotinen Taiteiden Yä olisi laajempi kuin edeltäjänsä. Tapahtuma-aluetta oli tarkoitus laajentaa Länsirannalle, mutta nyt laajennussuunnitelmat siirtyvät ensi vuodelle.

– JouluYä näkyy ja kuuluu torilla ja Helsingintiellä. Tarkempaa ohjelmaa alamme rakentaa kesän jälkeen, mutta periaatteessa esimerkiksi torilava on käytössämme kuten syksylläkin, Jousi toteaa.

Tämänvuotisen Taiteiden Yän kantavaksi teemaksi suunniteltiin ekologisuutta. Jousi sanoo, että ekologisuus tulee näkymään JouluYässäkin.

– Ekomuotinäytös keräsi viime vuonna suosiota, joten sellaista on kaavailtu myös täksi vuodeksi. Ohjelmanumerot voivat muuttaa muotoaan, mutta kyllä tapahtumaa riittää, Jousi lupailee.

– Ja vaikka on kyse joulukuussa järjestettävästä tapahtumasta, ei ohjelma rakennu pelkästään joulun varaan, hän lisää.

Jousi uskoo, että järjestöt, ryhmittymät ja yksityishenkilöt ovat samalla innolla mukana  JouluYässä kuin Taiteiden Yässäkin.

– Joulukuiset kelit voivat aiheuttaa päänvaivaa, mutta ratkaisuja mietitään ja käytännön asiat ratkaistaan. Viime vuoden Taiteiden Yän aikana satoi välillä rankasti, mutta ei se menoa haitannut.

JouluYä on tarkoitus järjestää Salon keskustassa 5. joulukuuta kello 14–22.