SalPalta ryhtiliike Tampereella – 16-vuotias Otto Rautiainen maalasi ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla

0
Otto Rautiainen pääsi maalin makuun Tampereella. Kuva: Jari Vuorio

SalPa teki melkoisen ryhtiliikkeen kauden toisessa jalkapallon Kakkosen B-lohkon ottelussa. Kotiavauksessa Urheilupuiston ylänurmella joukkue vaelsi vielä varjojen mailla, mutta keskiviikkona Ratinan stadionilla Tampereella tahti oli täysin toinen.
Viime kaudella Ykkösessä pelannut Tampereen Pallo-Veikot oli vastaantulija, kun SalPa kuittasi kolme vieraspistettä komealla 4–1-voitolla.
– Klubi-pelin jälkeen pisti mietityttämään, ollaanko oikeasti noin kaukana kärkijoukkueista. Nyt sitä ei tarvitse enää murehtia, huokaisi SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen helpottuneena.
SalPan kannalta positiivisinta Ratinan kuumassa illassa oli se, että joukkueessa riitti onnistujia vähän joka lähtöön. Claudio Mervillen tulo toppariksi tilkitsi SalPan puolustuspään, ja hyökkäyspäässä maalinteko jakautui neljälle eri pelaajalle.
Ottelun ensimmäinen puoliaika oli pitkään maaliton, vaikka TPV painoikin pelin painopisteen SalPan päätyyn. SalPan maalissa Joni Rahila torjui kaksi läpiajoa ja teki pari muuta loistotorjuntaa TPV:n vapaapotkuissa.
– Tiedettiin, että TPV satsaa ottelun alkuun, mutta Rahilan avulla selvisimme heidän laittamastaan paineesta.

TPV:n painostuksesta huolimatta maalinteon aloitti SalPa ja Olli Jakonen, kun ottelu oli vanhentunut 37 minuuttia. Pari minuutti ennen taukoa Iku Leino lisäsi vierasjohdon vielä kahteen maaliin, joten puoliajan loppu sujui salolaisilta kuin parhaissa unelmissa.
– Tietynlainen kivi tippui sydämeltä noissa Ollin ja Ikun maaleissa, kun moni on ihmetellyt kuka meillä tekee maalit. Varsinkin jälkimmäisessä Mirel, Gabrielsson ja Leino tekivät sellaisen syöttökuvion, että kelpaisi mihin tahansa.
Runsaan tunnin pelin jälkeen Jari Nikkilä toi rangaistuspotkusta TPV:n maalin päähän, mutta kavennuskaan ei saanut SalPassa aikaan hermostumista.
– Joukkue uskoi omaan tekemiseen ja vastaiskut toimivat tällä kertaa loistavasti.

Keskikentällä erinomaisen ottelun pelannut Mikke Louhela kasvatti SalPan johdon takaisin kahteen maaliin 73. minuutilla ja viisi minuuttia myöhemmin loppulukemat tulostaululle iski vaihdosta kentälle tullut Otto Rautiainen.
Maali oli tammikuussa 16 vuotta täyttäneelle Rautiaiselle uran ensimmäinen aikuisten tasolla.
– On hämmentävää, millä sykkeellä nuori ja pieni kaveri on tullut peliin sisään kevään kaikissa kolmessa ottelussa. Hän pelaa omilla vahvuuksilla, eikä pyrikään pelaamaan mitään miesten jalkapalloa, antoi Ilkka Virtanen tunnustuksen Rautiaiselle, joka kokonsa puolesta voisi toimia vielä joukkueen maskottina.

Kirjoittaja: Jari Vuorio

Kakkosen B-lohko
TPV–SalPa 1–4 (0–3)
Maalit: 37. Olli Jakonen 0–2, 43. Iku Leino 0–2, 65. Jari Nikkilä 1–2 rp., 73. Mikke Louhela 1–3, 78. Otto Rautiainen 1–4.
SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Pekka Mattila, Juho Henttinen, Claudio Merville, Iku Leino; Mikke Louhela, Erik Mirel (80. Otto Mäkinen), Lucas Gabrielsson; Olli Jakonen (59. Otto Rautiainen), Eero Lehtinen (70. Endrit Rrustemi), Luiyi Laquerre (46. Niko Leskelä).
SalPan seuraava ottelu: 27.6. SalPa–Atlantis kello 15.

Jätä kommentti