Seiväshyppääjä Wilma Murron polvi operoidaan keskiviikkona Helsingissä

0
Wilma Murron ulkoratakausi alkoi lupaavasti Somerolla, kun hän sivusi ulkorataennätystään ylittämättä 460 senttiä. Nyt seiväshyppääjän matkaan on ilmestynyt epämieluisa mutka, sillä Somerolla ärtynyt polvi joudutaan operoimaan 1. heinäkuuta. Kuva: SSS-arkisto/Jan Sundman.

Salon Vilpasta edustavan seiväshyppääjä Wilma Murron polvivaiva korjataan tähystysleikkauksella keskiviikkona.

Murto aloitti ulkokautensa lupaavasti Somerolla juhannusaattona. Hän ylitti tuolloin 460 senttiä ja yritti kolme kertaa myös uudesta Suomen ennätyskorkeudesta 472.

Murto kertoi Someron kilpailun jälkeen tuntevansa orastavaa polvikipua. Tästä syystä hän jätti väliin viime lauantaisen Espoon teemakilpailun.

Murron polvi operoidaan Pohjola Sairaalassa Helsingissä, ja leikkauksen suorittaa Suomen yleisurheilumaajoukkueen lääkärinä toimiva ortopedi Ilkka Räsänen.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten polvioperaatio vaikuttaa Murron loppukauden suunnitelmiin. SSS:n tietojen mukaan kyseessä on polven nivelkierukkavamma.

– Eihän tämä kivalta tunnu, mutta taitaa kuulua jossain määrin toimenkuvaan, Murto viestittää tiistaina.

– En osaa sanoa jatkosta mitään, ilmoitellaan leikkauksen jälkeen, hän jatkaa.

Somerolla hypätty 460 sivuaa Murron ulkorataennätystä, jonka hän ylitti ensimmäisen kerran toissavuonna Jyväskylän Kalevan kisoissa. Kuusjoelta lähtöisin oleva Murto pitää hallussaan alle 20-vuotiaiden maailmanennätystä 471, jonka hän hyppäsi Saksan Zweibrückenissä vuonna 2016.

Murron kulunut kilpailuvuosi oli muutoinkin lupaava. Hän ylitti jo hallissa kahdesti tuloksen 460, kun esimerkiksi hänen viimevuotinen parhaansa oli tammikuussa ylittinyt 451. Viime kesänä Murto ylitti parhaassa kisassaan 445.

Kaiken kaikkiaan 460 on Murron kolmanneksi paras kilpailutulos. Ylempää hän on hypännyt vain Zweibrückenissä ja vuonna 2017 Ranskan Tignesissä (466).

Juttua päivitetty 30.6. klo 13.13. Lisätty Murron kommentit. 

Jätä kommentti