Täysmittaisen frisbeegolfradan rakentaminen aloitetaan Someron Rankkulan kuntoradan alueelle. Hankkeen käynnistämisestä päättänyt tekninen lautakunta totesi huomioivansa ratasuunnitelmasta tehdyt muistutukset mahdollisuuksien mukaan.

Nähtävillä olleista suunnitelmista tehtiin kaksi muistutusta, joissa puututtiin muun muassa harrastustoiminnan aiheuttamaan meluun ja heittopaikkojen sijoitteluun. Muistutuksissa epäiltiin heittoratojen myös aiheuttavan vaaraa pururadan käyttäjille.

Someron teknisen lautakunnan mukaan frisbeegolfissa heittoradat ylittävät usein kuntoratoja ja kevyen liikenteen väyliä, mutta vaaratilanteita ei ole tullut tietoon. Se toteaa, että kokemusten mukaan radoilta kantautuu lajiin kuuluvaa ”normaalia keskustelua ja hauskanpitoa”, mutta ei häiriöksi asti. Häiritsevään toimintaan puututaan tarpeen mukaan, ja radalle voidaan harkita myös käyttöaikasuosituksia.

Toisessa muistutuksista katsottiin yhden heittoväylän lähtöpaikan sijoittuvan kohtuuttoman lähelle eli kymmenen metrin päähän ulkosaunasta ja uima-altaasta. Lautakunta toteaa, että frisbeegolf-ratojen suunnitteluun ei ole erikseen määriteltyjä suojaetäisyyksiä rakennuksiin. Heittopaikat ovat noin kolmen neliömetrin suuruisia.

Yleisesti radat ja heittopaikat pyritään sijoittamaan niin, että harrastustoiminta aiheuttaa mahdollisimman vähän ympäristölle ja sen asukkaille. Lautakunta lupaa myös toteuttaa tarvittaessa verkkoaidan, jos kiekkoja lentelee häiriöksi asti maanomistajien tonteille.

Rankkulan 18-väyläinen frisbeegolfrata on tarkoitus saada valmiiksi ensi vuoden kesäksi. Someron ensimmäinen frisbeegolfrata rakennettiin Akustinpuistoon vuonna 2015. Kovassa käytössä olevalla radalla on kuusi heittoväylää.

Rankkulan radan on suunnitellut suomalainenSpin 18 Oy, jonka ratatuote on DiscGolfPark.