Someron terveyskeskuksen vuodeosastolla mahdollista tavata ulkona

0
Someron terveyskeskuksen vuodeosastolla on omaisten vierailujen suhteen samat säännöt kuin palvelutaloissa. Omaiset voivat tavata läheisiään ulkona asianmukaisissa suojavarusteissa.

Someron terveyskeskuksen vuodeosastolla potilaan ja läheisten tapaaminen on mahdollista ulkona, jos hoidossa olevan kunto ja terveydentila sen sallivat.

– Sääntö on sama kuin palvelutalojen kohdalla. Tapaaminen voidaan järjestää ulkona asianmukaisilla suojavarusteilla, Someron perusturvajohtaja Taru Nordlund kertoo.

Sisätiloissa tapahtuvat vierailut ovat myös Someron terveyskeskuksen vuodeosastolla THL:n ohjeiden mukaisesti kielletty. Läheinen pääsee katsomaan omaistaan vain saattohoidossa tai asiakkaan kunnon nopeasti heikentyessä.

Nordlund sanoo keskimääräisen vuodeosastojakson olevan Somerolla 14–16 päivää.

– Välillä on kuitenkin jopa kolmen kuukauden hoitojaksoja. Muun muassa pahemmissa murtumissa voi hoitojakso venyä.

Someron kaupunki muutti aiemmin terveyskeskuksen toisen vuodeosaston tehostetun palveluasumisen paikoiksi. Mäntykodiksi nimetyllä osastolla toisen näkeminen onnistuu myös lasitetun terassin läpi.

– Mäntykodin terassi on maan tasalla, eli asukas voi olla terassilla ja omainen ulkona lasin takana, Nordlund huomauttaa.