Testausjätti Eurofins perustaa uuden yksikön Saloon

0
TestHouse Enkon EMC-kammiossa testataan muun muassa laitteiden häiriönsietoa. Kuvassa oikealla Enkon toimitusjohtaja Kimmo Korpineva, vasemmalla Eurofins Expert Services Oy:n hallituksen puheenjohtaja Soren Nielsen ja toimitusjohtaja Antti Turunen.

Kansainväliseen Eurofins-konserniin kuuluva Eurofins Expert Services Oy perustaa toimipisteen Saloon.

Kasvua hakeva yhtiö on ostanut Salossa toimivan TestHouse Enko Oy:n laboratoriotestauspalvelut.

Kaupassa Eurofins saa Enkon laboratoriot Hyvoninkadulla ja IoT Campuksella sekä niitä käyttävän henkilöstön. Kauppahintaa tai kaupassa siirtyvien työntekijöiden määrää ei kerrota.

Yrityskaupan myötä Eurofinsin palveluvalikoima laajenee kattamaan myös sähkölaitteiden EMC- ja RF-testaukset.

– Salo jatkaa omana saittinaan. Meillä on Suomessa toimipisteitä entuudestaan Espoossa, Tampereella ja Vihdissä, Eurofins Expert Services Oy:n toimitusjohtaja Antti Turunen kertoo.

TestHouse Enko on perustettu kesällä 2006. Yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Korpineva on toinen yhtiön Nokia-taustaisista perustajista.

Enko on Korpinevan mukaan kasvanut 14 vuodessa noin 160 ihmistä työllistäväksi suunnittelu- ja asiantuntijataloksi, jonka päätyö on langattomien laitteiden tuotekehityksessä. Matkapuhelinten lisäksi langaton tekniikka laajenee nopeasti myös muihin laitteisiin.

– Meidän asiantuntijamme tekevät töitä sellaisten asioiden kanssa, jotka tulevat käyttöön tulevaisuudessa. Meillä on useita merkittäviä globaaleja asiakkaita, Korpineva sanoo.

Laboratoriotoiminnan myymisen jälkeen TestHouse Enko ja Korpineva pysyvät salolaisina, mutta yhtiön toiminnasta valtaosa on pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Antti Turunen vakuuttaa, ettei iso konserni tule Saloon sammuttaakseen uusista laboratorioistaan valoja.

Sen sijaan ajatuksena on toiminnan nopea kasvattaminen, investoiminen uusiin laitteisiin ja työntekijöiden määrän lisääminen jollain aikavälillä.

– Eurofins listautui pörssiin vuonna 1992, ja siitä asti konserni on lähes kaksinkertaistanut liikevaihtonsa joka kolmas vuosi. Kasvamme orgaanisesti, mutta myös yritysostoilla. Suomeen tulimme alle kymmenen vuotta sitten, ja nyt meillä on jo 600 työntekijää. Haemme jatkuvasti uusia kasvualustoja, ja Saloon olemme tulleet pistääksemme uuden vaihteen silmään, Turunen sanoo.

Eurofins tarjoaa Suomessa laajalti testauspalveluita muun muassa ympäristö- ja teollisuusalalla, maataloudessa, elintarvikkeissa ja rehuissa. Eurofins Expert Services Oy toimii tuoteturvallisuuden testauksen ja sertifioinnin parissa. Enko-kaupalla yhtiö laajentaa sähkölaitteiden tuoteturvallisuuden palveluitaan.

– Olemme katselleet vuoden, puolitoista potentiaalista kohdetta investoida laboratoriokyvykkyyteen. Kauppa tuo meille uutta liiketoimintaa. Pystymme nopeasti laajentamaan Salon laboratoriopalvelut kattamaan myös tuotteiden tyyppihyväksynnän, Turunen kertoo.

TestHouse Enko on Kimmo Korpinevan mukaan pärjännyt testauspalveluissa pienenä toimijana nopeudellaan ja ketteryydellään. Toisaalta pienuus on rajoittanut kasvuvauhtia.

– Tämä on meille hieno mahdollisuus, koska löysimme yrityksen, joka haluaa satsata kasvuun, hän perustelee.

Eurofins-konserni on kansainvälinen lähes 50 000 työntekijän yritys, jolla on yli 800 laboratoriota, mutta se pyrkii toimimaan paikallisesti ja samalla periaatteella: nopeasti ja ketterästi.

– Toimintamalli on erilainen kuin monella isolla konsernilla. Olemme paikallinen toimija, joka pystyy hyödyntämään globaalin konsernin palveluja ja tarjoamaan suomalaisille toimijoille tarvittaessa hyväksyntäpalveluja vaikka Japaniin tai Aasian markkinoille, Antti Turunen kertoo.

Kimmo Korpinevan mukaan TestHouse Enko jatkaa yrityskaupan jälkeen yhteistyötä Eurofinsin kanssa ja tuo töitä Saloon. Eurofins puolestaan on sitoutunut useaksi vuodeksi Saloon.

– Olemme pyytäneet jatkoa kaikkiin sopimuksiin, joita Kimmolla oli. Sen lisäksi katsomme, miten toimintaa saadaan skaalattua nykyistä suuremmaksi, Antti Turunen suunnittelee.

 

 

Jätä kommentti