Urheilullinen LaDarien Griffin täytti Vilppaan kriteerit – Teemu Rannikon uran jatko selviää heinäkuussa

0
Vilppaan Teemu Rannikko päättää uransa jatkosta heinäkuussa. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Vilppaan pelaajapakka ensi kauden Korisliigaa varten lähentelee valmista. Maanantaina Vilpas täydensi miehistöään kaksimetrisellä ja 23-vuotiaalla LaDarien Griffinillä.
Vilppaan tiedotteen mukaan yhdysvaltalainen on varustettu muhkealla 220 sentin sylivälillä ja ”myös pomppua löytyy kiitettävästi”.
Griffinin rooli Vilppaassa on korin läheisyydessä nelos- ja vitospaikan pelaajana. Griffin on Vilppaan kolmas ulkomaalaisvahvistus ensi kaudeksi Jeremiah Woodin ja Myles Stephensin jälkeen.
– Urheilullista pelaajaa haimme, ja hän täytti kriteerit. Simppeli ja helppo hankinta, kunhan hinnasta päästiin sopuun. Persoonasta tuli oikeinkin positiivisia arvioita. Hänellä on takanaan yksi kausi ammattilaisena Euroopassa, ja se on tietenkin etu tulokaspelaajaan verrattuna, Vilppaan manageri Antero Jokinen niputtaa.

Griffin tahkosi viime kaudella Ruotsin kärkiseuroihin lukeutuvassa Norrköping Dolphinsissa 13,2 pisteen ja 9,2 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoilla. Vilpas on värvännyt yhdysvaltalaisosaamista länsinaapurista ja nimenomaan Norrköpingistä myös aiemmin. William Walker liittyi salolaisseuraan kaudeksi 2014–2015.
– Griffin pärjää Korisliigassa oikein mainiosti urheilullisuudellaan. Toki Suomen liiga on Ruotsin liigaa tasokkaampi osaltaan, mutta ei ero niin valtava ole. Meillä on syvyyttä pelaajistossa emmekä tarvitse häneltä 20 pistettä per ottelu. Hän auttaa puolustuspäässä ja tekee varmasti omat pisteensä, Jokinen sanoo.
Griffin on kotoisin Floridan Jacksonvillestä. Hän viihtyi täydet neljä kautta St. Bonaventuren yliopistossa ja nakutti seniorikaudellaan tehot 10,7 pistettä ja 6,2 levypalloa ottelua kohti. Griffin kävi saman yliopiston kuin Lahden viime kauden ykköstykki Courtney Stockard.
– Melkoisen pitkä ja työntäyteinen ison pelaajan etsintä saatiin onnellisesti maaliin, ja LaDarien valikoitui Vilppaan toiseksi isoksi jenkkivahvistukseksi erittäin positiivisten suositusten kautta. Meillä oli haussa urheilullinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kentällä samaan aikaan Jeremiah Woodin, Juho Nenosen ja Riku Laineen kanssa, Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Vilppaalla on pelaajistossaan jäljellä paikka vielä yhdelle ulkomaalaispelaajalle. Kyseessä on takamies, joko pelintekijä tai heittävä takamies. Asia ratkeaa, kunhan salolaisen urheilukesän kuumimpaan kysymykseen saadaan vastaus: jatkuuko syyskuussa 40 vuotta täyttävän Teemu Rannikon ura vai ei?
– Keskustelua on käyty molemmin puolin. Heinäkuun aikana päätös saadaan häneltä, Jokinen vakuuttaa.

Vilppaan sopimuspelaajat kaudeksi 2020-2021:

Takamiehet: Elias  Eerikinharju, Tuukka Juntunen, Aatu Kivimäki, Taneli Lindström,
Leevi-Matias Taimela.
Laiturit: LaDarien Griffin, Mikko Koivisto, Riku Laine, Juho Nenonen, Myles Stephens.
Sentteri: Jeremiah Wood.
Päävalmentaja: Sami Toiviainen
Valmentajat: Jere Anttila ja Ville Salmi.

Jätä kommentti