Vaihtoehdot Salon tulevaksi kaupunginjohtajaksi valittu

4
Talousjohtajan virasta Salon kaupunginjohtajan sijaisuuteen keväällä hypännyt Anna-Kristiina Korhonen on yksi neljästä hakijasta, joista yksi pääsee seuraavaksi vakituiseksi kaupunginjohtajaksi. SSS-arkistokuva: Minna Määttänen

Salon seuraavan kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä on tehnyt päätöksensä neljästä hakijasta, jotka lähetetään haastattelukierroksen jälkeen soveltuvuustesteihin.

He ovat Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi (yhteiskuntatieteiden maisteri), Salon kaupunginjohtajan viransijainen Anna-Kristiina Korhonen (kauppatieteiden maisteri), Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen (valtiotieteiden maisteri) ja Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen (hallintotieteiden maisteri).

Salon kaupunginjohtajan virkaan jätettiin 23 hakemusta. Kymmenen hakijaa kutsuttiin haastatteluihin.

Kaupunginhallitus tekee tavoitteen mukaan esityksen uudesta kaupunginjohtajasta 17. elokuuta. Aikataulun toteutuessa kaupunginvaltuusto tekee valinnasta päätöksensä 24. elokuuta.

Lasse Reunanen / Salo

Maistereita kaikki koulutukseltaan – vähimmäisvaade nyttemmin kaupunginjohtajaksi valintaan. K-kirjaimella alkaa kolme sukunimeä ja N-kirjaimella yksi sukunimi. Haastattelut ratkaisevassa osassa valtuutettujen päätöstä edeltäen.

Lasse Reunanen / Salo

Soveltuvuustesteihin valitut: Jari Kesäniemi, Forssan kaupunginjohtaja – Anna-Kristiina Korhonen, Salon vs. kaupunginjohtaja – Niko Kyynäräinen, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy – Tero Nissinen, Kemin kaupunginjohtaja. Turun Sanomat 14.6.2020 / oli työpaikkailmoitus: ”Haemme Tiedepuistoon sinua Toimitusjohtaja — Turun tiedepuistolle kehitysjohtajaa, joka toimii myös seudun kehitysyhtiön Turku Science Park Oy:n tytäryhtiön Turun teknologia- ja tiedepuisto Oy:n toimitusjohtajana. — 26.6.2020 mennessä.” — Momentous Oy:n seniorikonsultti ilmoitettu avustavana tahona rekrytoinnissa. Em. Niko Kyynäräinen ei ollut työnhakuilmoituksessa mainittuna.

Make

Niin, eli Tiedepuistolle haetaan kehitysjohtajaa, joka toimii myös kehitysyhtiön, Turun teknologia- ja tiedepuiston toimitusjohtajana.

Miksi toimitusjohtajan pitäisi edes olla mainittuna siinä, jos konsulttifirmalle maksetaan siitä henkilön etsimisestä? Eiköhän TJ:n palkalla kannata olla tekemässä jotakin muuta kuin vastailla alkuvaiheen kysymyksiin ja sopia kalenteriaikoja jatkohaastatteluihin.

Lasse Reunanen / Salo

Joopa joo, mutta hyvä meidän salolaisten kuitenkin tietää enempikin kyseisestä asiasta – jossa yrityksessä keulapaikalla toimiva henkilö hakeutuu kaupunginjohtajaksemme (kenties haastatteluissaan tätäkin asiaa valitsijoille tarkemmin kertonut).