Valtuusto päätti: Salo jatkaa yhteistyötä Valonian kanssa

8

Salo ei lopeta sittenkään yhteistyötään Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonian kanssa.

Salon kaupunginhallitus päätti toukokuussa Mikko Lundénin (ps.) esityksestä, että Salo ei jatka yhteistyötä Valonian kanssa vuodesta 2021 alkaen. Päätös syntyi äänin 7–6.

Valtuusto otti asian käsiteltäväkseen Mira Aaltosen (vihr.) ja useiden muiden valtuutettujen tekemän aloitteen takia.

Valtuusto päätti maanantaina äänin 33–17 (1 poissa) ohjeistaa hallitusta käsittelemään asian uudelleen siten, että Valonia-yhteistyö jatkuu. Esityksen asiasta teki Marjaana Mänkäri (kesk.).

Valtuustossa Jonna Nyyssönen (vihr.) sanoi, että päätöksenteossa menee joskus lapsi pesuveden mukana.

– On ihan selvää, että omin virkamiesvoimin emme pysty hoitamaan Valonian tekemiä lakisääteisiä tehtäviä. 30 000 euron vuotuisella säästöllä emme pysty palkkaamaan edes yhtä omaa työntekijää, Nyyssönen totesi.

Ilkka Uusitalo (kesk.) vakuutti, että Salo selviää lakisääteisistä tehtävistä ilman Valoniaakin. Hänen mielestään maa- ja metsätaloudessa on jo paljon viranomais- ja neuvontajärjestöjä, eikä Valonia tuo kokonaisuuteen mitään uutta. Yhteistyöhön on turha käyttää rahaa.

– Valonian pitäisi olla neuvontajärjestö, mutta vahva ideologia on syönyt heidän uskottavuuttaan olla objektiivinen neuvonantaja, Uusitalo sanoi.

8
Jätä kommentti

3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Tyhmä päätös

Silti Yrityssalo hakee Hiilineutraalien ratkaisujen erityisasiantuntijaa. Miksi käyttää Valoniaa, jos kerran palkataan myös asiantuntija?

Huono homma

Hyvä kysymys! Ideologiset voimat kun pääsevät tämäntyyppisiin julkisiin organisaatioihin pesiytymään, on korjausliike enemmän kuin vaikeaa, lähes mahdotonta. Tämä oli vihreiden murskavoitto. Nimenomaan tämän tyyppisen organisaation toiminta, missä jokin puolue pääsee ideologiansa kanssa ratsastamaan pitää olla vahvasti poliittisessa ohjauksessa.

Kysyn

Mistä päättelit että muilla puolueilla kuin perussuomalaisilla olisi jotain tekemistä tämän asian kanssa? Oliko ihan tietoa vai oma arvaus?

Luonto edellä

Viisas päätös. Ja tieskö mones salolainen asia, jossa ensin päätetään toisin ja sitten päätetään palata entiseen. Ajanvietettä tällainen päätöksenteko.

Veronmaksaja

Karmeata, minkälaisia päätäjiä meillä on! Onneksi järki voitti tällä kerralla vai onko tässä vielä joku valittamisen mahdollisuus? Valittaminehna Salossa osataan kyllä!

Juho

Tietääkseni tämä ei ole niitä kaupungin lakisääteisiä palveluita, ja tänään Salkkarissa luki, että talous pahasti alijäämäinen, niin eikö tällaiset Valonia-yhteistyöt pitäisi karsia pois tässä tilanteessa?

Jos karsimaan ruvetaan

Moni muukaan palvelu ei ole lakisääteinen. Toripaikkojen vuokraus, iltatori, yleiset uimarannat, kuntopolut, katuvalaistus, nurmikon leikkuu, matkailuneuvonta, osaamiskeskus… muutamia isompia säästökohteita mainitakseni.

Lasse Reunanen / Salo

Hyvä, että Salon Seudun Sanomat kirjoittaa Salon kaupunginvaltuuston kokouksista pääkohdat julkisuuteen. Nyttemmin nettikokousten aikaan ei kaupunkilaiset päässeet suoraan kokouksia katsomaan. Tosin yleensä paikalle tullut valtuutettujen ja lehdistön lisänä vain kymmeniä (yli sata mahtuisi). Videointia huono seurata näissä puhuvien päiden taltioinneissa, katsonut vain alkua. Valtuustosali taas heti kokouskäytännöksi kun se mahdollistuu.