Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri höllentää vierailurajoituksia

0
Koronaepidemia on Varsinais-Suomessa hellittämään päin. Kuva: SSS/Jan Sundman.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri purkaa sairaaloidensa vierailurajoituksia 18. kesäkuuta alkaen.

Valtioneuvosto ilmoitti 17. kesäkuuta poistavansa sairaaloille asettamansa vierailukiellot. Täten sairaanhoitopiireille palautui mahdollisuus käyttää omaa harkintaansa epidemiatilanteen vaatimien rajoitustoimenpiteiden soveltamiseen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kertoo tiedotteessa, että koronaepidemia on heikkenemässä Varsinais-Suomessa, mutta uusia tautitapauksia havaitaan edelleen. Tästä johtuen normaaleihin vierailukäytäntöihin ei vielä palata.

Toistaiseksi sairaaloihin sallitaan pääsääntöisesti kaksi tervettä vierailijaa potilasta kohden. Erityisesti riskiryhmiä hoitavilla sairaalaosastoilla on edelleen omat osastokohtaiset rajoituksensa. Näitä ovat esimerkiksi vanhuspsykiatrian, syöpätautien, tehohoidon sekä päivystyksen osastot. Vierailijoita pyydetään varmistamaan vierailun sopivuus kyseisiltä osastoilta etukäteen.