Vauhtia moottoritiestä

0
Salo pyrkii houkuttelemaan omakotitalorakentajia uudella tonttitarjonnalla.

Salo on hyvien kulkuyhteyksien kaupunki. Loistava sijainti Helsingin ja Turun välissä.

Nämä ovat kaikille salolaisille tuttuja hokemia – ja tuhansille myös jokapäiväistä pendelöintiarkea. Etenkin Nokian ja Microsoftin lopetettua toimintansa Salossa moni salolainen on tottunut kulkemaan työmatkoja Helsingin ja Turun suuntaan.

Pyrkimys hyödyntää sijaintia ja kulkuyhteyksiä saa uusista tonteista potkua.

Pitkään prosessissa olleet Märynrinteen omakotitalotontit tulevat heinäkuun alussa varattavaksi. Tarjolla on seitsemän Salon kaupungin tonttia ja kuusi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tonttia.

Moottoritieliittymän kupeessa olevan Märynummen kehitykseen satsataan myös mittavalla kouluinvestoinnilla. Uusi hirsirunkoinen koulu on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2021.

Moottoritien eteläpuolelle on tulossa puolestaan uusia yritystontteja Halikonrinteen kaavan myötä. Liike- ja toimitilarakentamiseen suunnatut tontit tulevat Vaskiontien varteen Design Hillin naapuriin.

Myös Muurlassa moottoritien läheisyyteen on kaavoitettu uusia tontteja. Honkarinteeseen Muurlan urheilukentän tuntumaan tulee 13 uutta omakotitalotonttia.

Hajalassa kyläyleiskaavatyötä on tehty jo pitkään. Tämäkin Salon kylä on lähellä moottoritietä, ja yhteydet etenkin Turun suuntaan ovat erinomaiset.

Kehittämispotentiaalia löytyy myös laajan kaupungin itälaidalta Suomusjärveltä.

Pitkään elektroniikkateollisuuden imussa kasvanut Salo on viime vuosina menettänyt asukkaita.

Reaktiot tilanteeseen ovat vaihdelleet: jotkut kokevat näivettymisen ja säästölistat vääjäämättöminä, toiset uskovat vetovoiman löytyvän muun muassa yritystoiminnan ja kunnan investointien avulla.

Käytännössä tulevaisuutta tehdään erilaisten toimintalinjojen kompromissina. Uusi tonttitarjonta näyttää omalta osaltaan, pystyykö Salo saamaan aktiivisilla kehittämistoimilla uutta vauhtia.

Jätä kommentti