Vuohensaaren huoltorakennuksen valmistuminen viivästyy – ”Toivottavasti nykyinen urakoitsija saa hoidettua työn loppuun”

0
Huoltorakennuksen ulkotyöt ovat loppusuoralla, sillä enää puuttuvat ovet ja toinen maalikerros. kuva: SSS/Jan Sundman

Vuohensaaren huoltorakennuksen urakka venyy lähes kuukaudella. Rakennuksen oli tarkoitus valmistua juhannukseen mennessä.

Salon tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehdon mukaan viivästyminen johtuu osin betonilattioiden kuivumisen hitaudesta sekä osin urakoitsijan haasteista

–  Kaupunki on puuttunut aikataulun venymiseen ja pyytänyt tarkennettua aikataulua työn loppuun saattamisesta. Jos rakentaminen etenee suunnitelmien mukaan, valmista pitäisi olla heinäkuun puoliväliin mennessä, Lehto kertoo.

Lehto toivoo, että rakennus valmistuu sovittuun määräpäivään mennessä. Mikäli näin ei tapahdu, kaupungilla on valmius ryhtyä tilanteen vaatimiin toimenpiteisiin.

– Toistaiseksi urakan venyminen ei ole aiheuttanut meille lisäkustannuksia. Toivottavasti nykyinen urakoitsija saa hoidettua sen loppuun, Lehto toteaa.

Huoltorakennuksen rakentamisesta vastaa kemiönsaarelainen rakennusliike Sorsas Byggeri Ab.

Rakennusliikkeen toimitusjohtaja Tommy Sorsa uskoo urakan valmistuvan heinäkuun puoliväliin mennessä.

– Ulkotyöt ovat valmiit ensi viikolla ja aloitimme juuri lattioiden tekemisen. Rakennuksen kosteusasiat ovat nyt kunnossa, Sorsa selostaa.

Koronaviruspandemia ei ole toistaiseksi vaikuttanut urakan venymiseen. Juuri tilattujen kalusteiden toimittamista se saattaa kuitenkin hidastaa.

Uuden huoltorakennuksen on tarkoitus korvata vanha, kahvion vieressä sijaitseva suihku- ja wc-rakennus. Rakennukseen tulee sekä suihku- ja wc-tilat että ruokailu- ja keittiötilat.

138 kerrosneliön huoltorakennus rakentuu Vuohensaaren uimarannan ja leirintäalueen väliin.

Uudelle huoltorakennukselle on runsaasti käyttäjiä, sillä viime viikkoina Vuohensaaressa on riittänyt vilskettä.

– Juhannuksena olemme varmasti jo aivan täynnä, kertoo Vuohensaaren yrittäjä Leena Kela .