Salon Anisten ratsastuskoulun yrittäjä hyppää uusiin saappaisiin

0
Maija Weckman totuttaa pikkuhiljaa hevosiaan uusiin maisemiin. Kuvassa Weckmanin oma opetuskäytössä oleva tamma Zafiiri. Kuva: SSS/Minna Määttänen

Salon urheilupuiston ratsastusalueella Anisissa puhaltavat uudet tuulet kun perttelin MW-tallia vuosikaudet pyörittänyt Maija Weckman siirtyy alueen ratsastuskoulun yrittäjäksi.
– Ensi viikon lopulla teemme muuttoa ja elokuun alussa olisi tarkoitus saada tunnit pyörimään normaalisti, kertoo Weckman.
Weckmanin omistama MW-talli on toiminut Perttelissä 11 vuotta. Tallissa on 18 hevosta, joista kymmenen siirtyy Anisiin. Lisäksi ulkomailta tulee kaksi uutta hevosta ja suomesta vielä yksi.
– Perttelin kotitalliin jää vielä omistamani eläkeläishevonen ja siitostamma. Lisäksi joitain asiakkaiden omia hevosia. Tuntitoiminta siirtyy kuitenkin Anisiin.

Urheilupuistossa sijaitsevia hevosharrastustiloja- ja alueita hallinnoi Salon Ratsastusseura ry, jonka kanssa ratsastuskoulu tekee tiivistä yhteistyötä. Anisten ratsastusalueen edellinen ratsastuskoulun vetäjä, Sari Murtola, siirtyi yrittäjäksi Kaarinan Kuusistossa sijaitsevaan hevostalliin. Edelliseltä yrittäjältä siirtyy Weckmanille noin 30 asiakasta. Omia asiakkaita siirtyy Perttelistä arviolta 60.
– Haluamme palvella kaiken ikäisiä ja tasoisia. Tunteja löytyy alkeistasosta valmennustasoon saakka. Asiakkaat ovat jo nyt ottaneet paljon yhteyttä ja kiinnostus on ollut kovaa.

Weckman innostui uusista haasteista laajennuspaineiden alla. Uudet tilat mahdollistavat tuntien pitämisen ympärivuotisesti.
– Perttelissä meillä ei ole maneesia. Tänä päivänä maneesi on kuitenkin edellytys ympärivuotisen toiminnan pyörittämiselle. Etenkin talvisaikaan, pimeällä, se on myös turvallisuuskysymys. Uudet tilat mahdollistavat hyvin myös erilaisten tapahtumien, kurssien ja leirien järjestämisen.

Weckman haluaa herättää uudestaan myös henkiin arki-iltojen seuratason kilpailut este- ja koulupuolelta. Lisäksi hän näkee tärkeänä panostamisen henkilökunnan kouluttautumiseen.
– Saan vanhana työntekijänä mukaani ratsastuksenohjaaja Kiia Lindgrenin. Tarjoamme myös alan opiskelijoille harjoittelupaikkoja. Syksymmällä on edessä tallityöntekijän etsiminen ja palkkaaminen.
Weckman itse on Suomen ratsastusliiton hyväksymä harrasteohjaaja.
– Olen myös kahta näyttöä vaille valmis ratsastuksenohjaaja, ja lisäksi käyn parhaillaan Suomen ratsastusliiton ykköstason valmentajakoulutusta. Opiskelen myös kengittämistä Ypäjän hevosopistolla, sanoo Weckman.

Weckman tuntee hyvin alueen ratsastusharrastajat, ja hän kokee isona etuna ratsastuskoulun keskeisen sijainnin. Hän toivoo, että tila kokoaisi yhteen alan harrastajat ja yhteistyö eri tahojen kanssa olisi luontevaa. Weckmanin mukaan ratsastus harrastuksena on kasvattanut suosiotaan myös poikien ja miesten puolella.
– Mikäli ratsastus tai hevostenhoito harrastuksena kiinnostaa, Salossa siihen on hyvät puitteet ja mahdollisuudet. Elokuun alkupuolella pidämme avoimien ovien päivän, vinkkaa Weckman.

Jätä kommentti