Eurajoella palaa alumiinikasa – alueen asukkaita kehotetaan sulkemaan ikkunat ja ilmastointi

0

Kierrätyskeskuksessa Eurajoen Lapintiellä palaa alumiinisilppukasa. Pelastuslaitos kehottaa alueen asukkaita sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnit tulipalon runsaan savunmuodostuksen vuoksi. Tulipalo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja.
– Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle kasa oli ilmiliekeissä. Puramme kasan reunoilla olevia palamattomia alumiinikappaleita ja hillitsemme paloa vedellä. Leviämisvaaraa ei tässä vaiheessa ole, sillä kasan ympärillä on suoja-alue, päivystävä palomestari Timo Nurminen kertoi iltaymmenen jälkeen.
Hälytys palosta tuli kello yhdeksän maissa.
Nurminen arvioi, että sammutustyöt jatkuvat varmaan yömyöhään ja ehkä aamuunkin.
– Tällaiset eivät ole niitä helpoimpia sammuttaa, sillä jos alumiinin saa palamaan, se palaa hyvin, Nurminen sanoo
Palon syttymissyyksi Nurminen arvelee elektroniikkaromun seassa olleita pieniä akkuja.

STT