Horninkadun karkkikaupassa on riittänyt vilskettä – ”Vastaanotto on ollut huippuhyvä!”

0
Veikka Selenius (vas.) ja Kaarlo Halkilahti tutkailivat Karkki & Herkku Salon irtokarkkivalikoimaa. Puodista löytyy noin 230 erilaista laatua irtokarkkeja. kuva: SSS/Jukka Vaso

Salolaiset ovat kesän aikana ottaneet Horninkadulla sijaitsevan karkkikaupan omakseen.

– Vastaanotto on ollut huippuhyvä! Avasimme liikkeen toukokuun lopussa, ja kesäkuussa täällä kävi väkeä tungokseksi asti, kertoo Karkki & Herkku Salon yrittäjä Pia Laine.

Kaupan alalla työskennellyt Laine oli unelmoinut pitkään oman puodin perustamisesta. Kun Horninkadulta vapautui sopiva liiketila, hän päätti ryhtyä tuumasta toimeen.

– Halusin ehdottomasti perustaa kivijalkaliikkeen. Karkkikaupan pitää sijaita sellaisessa paikassa, jonne asiakkaiden on helppo löytää.

Nykyään lähes kaikista marketeista voi ostaa irtokarkkeja. Laine kuitenkin luottaa siihen, että hänen liikkeensä erottautuu joukosta ainutlaatuisen valikoimansa ansiosta.

Lisäksi perinteisellä herkkupuodilla on Laineen mukaan oma nostalgia-arvonsa. Monet asiakkaat ovat löytäneet hyllyistä lapsuudestaan tuttuja makeisia.

– Kaipaan entisaikojen kioskikulttuuria. Pyrin siihen, että kauppaani on helppo piipahtaa ja täällä voi vaikka yrittää tingata ostoksistaan, Laine vinkkaa.

Yrittäjä Pia Laineen mukaan metrilakut ovat menneet hyvin kaupaksi. kuva: SSS/Jukka Vaso

Horninkadun herkkukaupasta löytyy niin sipsejä, artesaanisuklaita kuin metrilakujakin.

– Irtokarkit ovat suosituimpia. Meiltä voi tilata karkkeja tukkuhintaan vaikkapa häitä ja syntymäpäiviä varten, Laine paljastaa.

Irtokarkkien perässä Horninkadun karkkikauppaan ovat tulleet myös Kaarlo Halkilahti ja Veikka Selenius.

Pojat kertovat vierailevansa liikkeessä ensimmäistä kertaa.

– Varmasti tulen tänne uudestaankin. Lempikarkkejani ovat kirpeät hedelmäkarkit, Selenius selostaa.

Karkki & Herkku Salossa myydään makeisten lisäksi pähkinöitä, virvoitusjuomia sekä sipsejä. kuva: SSS/Jukka Vaso