Hurjapäistä menoa ja temppuilua Särkisalossa – freestyle motocross -tähdet villitsivät Sebastian Westbergin harjoitustiluksilla

0
Arttu Mielityinen (vas.) ja Sebastian Westberg villitsivät yleisöä Särkisalossa. Kuva: SSS/Jukka Vaso.

Särkisalossa tukikohtaansa pitävä freestyle motocross -tähti Sebastian Westberg kutsui kaverinsa koolle ja laittoi tuulemaan kolmannen Sebfmx FEST -tapahtuman merkeissä.

Westbergin harjoitusradalle Särkisaloon kokoontui niin lajin kotimaista kuin ulkomaalaistakin kermaa. Myös yleisöä extremeurheilufestivaali kiinnosti, sillä tapahtuma oli loppuunmyyty jo useita päiviä ennen lauantaita.

Hurjapäisyydestään tunnettu Westberg ei säästellyt tälläkään kertaa, vaikka kelit olivat hyvin epävakaiset ja jopa vaaralliset. Ajorata oli kauttaaltaan mutainen ja märkä, eivätkä kapeat hyppyrampit helpottaneet heikkohermoisten tilannetta.

Pelkäämätön Westberg ei kelejä kumarrellut, vaan intoutui harjoittelemaan kotiradallaan. Pian monet muutkin kuskit uskaltautuivat temppuilemaan, ja nähtiinpä päivän aikana useampi volttikin.

– Muualla luovutettaisiin ja syötäisiin rinkeleitä, mutta täällä Särkisalossa annetaan palaa, kansallisesti tunnettu juontaja-DJ Alex Way hehkutti.

Tapahtumassa kilpailtiin monissa leikkimielisissä ja vähemmän leikkimielisissä kilpailuissa. Westberg antoi nuorille tulevaisuuden lupauksille mahdollisuuden kisata itseään vastaan, eikä radan isäntä ollut joka kerta voitokas.

14-vuotias Väinö päihitti Sebastian Westbergin nopeusajokilvassa. Juontaja Alex Way lupasi Väinölle palkinnoksi makkarat myyntikojusta. Kuva: SSS/Jukka Vaso.
Sebastian Westberg on ensimmäinen ja ainoa suomalainen, joka on tehnyt onnistuneen etuperinvoltin moottoripyörällä. Kuva: SSS/Jukka Vaso.