Isolle miehelle isot saappaat – salonseutulaislähtöisestä Aaro Nikulasta on tulossa syksyllä VaLePan ykköshakkuri

0
Aaro Nikula (vas.) on omaksunut Joel Banksin oppeja sekä Kuortaneen että Salon leireillä. (kuva: SSS/Jan Sundman)

Salonseutulaista pelaajaosaamista Salossa pidettävällä lentopallon miesten maajoukkueleirillä edustaa Aaro Nikula. Someron Voiman kasvatti ja Rikalavolleyn sekä sittemmin Salon Viestin juniorijoukkueissa SM-mitalisadetta viettänyt Nikula on astumassa syksyllä suuriin saappaisiin.

Jos Mikko Eskon yhteydessä kirjoitetaan nykyisin usein iästä, on 212-senttisen Nikulan kohdalla teemana pituus. Siksi ei tässä yhteydessä siitä sen enempää – todettakoon suuret saappaat olevan kuvainnollinen ilmaisu. Hänestä kun on näillä näkymin tulossa hallitsevan Suomen mestarin VaLePan ykköshakkuri.

Maaliskuussa 21 vuotta täyttäneen Nikulan viime kautta varjosti aluksi loukkaantuminen.

– Kuntouduin siitä marras–joulukuussa. Sen jälkeen oli kuitenkin vielä aiemmin kesken jääneen armeijan suorittaminen loppuun. Ja kun pääsin kuntoon, tulikin sitten tämä kauden loppuminen.

Nikula nauttii täysin siemauksin maajoukkuekesästä, vaikka panoksellisia otteluita siihen ei tällä kertaa sisällykään. Hän oli mukana jo heinäkuun alun leirillä Kuortaneella.

– Minulla on vielä niin vähän aikuisten maajoukkuekokemusta, että kaikki tällaiset leirit ovat plussaa. Pääsen imemään oppeja ja harjoittelemaan hyviä treenejä.

Hän on viettänyt kevään aikana suhteellisen paljon aikaa kotikulmillaan Somerolla. Nyt arki täyttyy taas visusti lentopallosta, sillä VaLePan joukkueharjoitukset alkavat lähes välittömästi Salon leirin päättymisen jälkeen eli puolentoista viikon kuluttua maanantaina.

Lisäporkkanaa seurajoukkuekauteen tarjoaa se, että VaLePa hakee paikkaa miesten Mestarien liigan karsintoihin.

Nikulan ikä- ja juniorivuosien joukkuetoveria, jo kokenutta maajoukkuepelaajaa Niklas Breiliniä ei tällä kertaa nähdä leireillä. Libero Breilin piti pallollista tuntumaa yllä harjoittelemalla kesäkuussa miesten mestaruusliigajoukkue Kokkolan Tiikerien kanssa. Kevät meni samalla tavoin kuin niin kovin monella muullakin.

– Siinä ei voinut oikein muuta harjoitella kuin aerobista treeniä ja fysiikkaa, Breilin kertoi SSS:lle puhelimitse.

Hän osallistui alkukesällä myös maajoukkueen päävalmentajan Joel Banksin vetämiin harjoituksiin Kuopiossa.

– Sen jälkeen minulle ilmoitettiin, että olen varalla Kuortaneen ja Salon leireille, jos muille liberoille sattuu jotain. Ei siinä sen kummempaa, Breilin sanoi.

Leirien liberot ovat Lauri Kerminen ja Voitto Köykkä.

Salolainen agentti Nisse Huttunen etsii Breilinille pelipaikkaa ulkomailta.

– Neuvotteluja on käyty Saksan bundesliigajoukkueen kanssa, mutta toistaiseksi ne eivät ole tuottaneet tulosta. Ihan mihin tahansa liigaan ei kannata lähteä vain sen takia, että se on ulkomailla. Tarjouksia on siis tullut joitain muualtakin, mutta ne eivät ole olleet tarpeeksi kiinnostavia, Huttunen selvittää.

Päätös ensi kauden pelipaikasta olisi Huttusen mukaan syytä tehdä ”Salo Volleyhin mennessä”. Ennen elokuun puoliväliä siis.

Jätä kommentti