Jos haluaa Kiskon Suvirockiin, kannattaa pitää kiirettä

0

Jos mielii päästä mukaan ensi viikon lauantaina Kiskossa pidettävään Suvirockiin, kannattaa pitää kiirettä. Tapahtumaan myydään 400 lippua, ja suurin osa niistä on jo myyty. Ennakkomyynti aloitettiin viikko sitten, ja vain muutamia lippuja on jäljellä.

– Kannattaa tarkistaa lipputilanne ennakkomyyntipaikoista. Paikan päältä ei todennäköisesti enää saa lippuja, vaan tapahtuma myydään loppuun ennakkoon, sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Robin Sirén.

Lippuja myyvät Maran Grilli, Cafe 68, M-Market Muurla ja Neste Kisko.

Suvirockista on muodostunut Kiskossa jo perinne, ja se järjestetään Tanhumäellä nyt jo 11. kerran. Järjestäjät osasivat odottaa tänä vuonna suurta suosiota, koska koronapandemian vuoksi lähes kaikki kesätapahtumat on peruttu.

– Samaan aikaan meidän kanssamme on ollut yleensä Salo Volley. Nyt sekin on siirretty, joten osasimme ounastella, että jos tapahtumalle saadaan viranomaisilta lupa, yleisöä tulee paljon, Sirén toteaa.

Suvirockin järjestäjät halusivat pitää perinteistä kiinni ja lähtivät valmistelemaan tapahtumaa poikkeusolosuhteista huolimatta.

– Yritimme lähteä tekemään tätä niin kuin ennenkin, mutta pienellä varauksella. Mutta nyt tässä kävi hyvin.

– Tapahtumassa pyrimme tietenkin siihen, että yleisö säilyttää metrin turvaetäisyyden, ja muistutamme siitä esimerkiksi jonoissa, Sirén kertoo.

Aikaisempina vuosina Suvirockiin on haettu lupa 500 hengelle, mutta nyt järjestäjät supistivat määrän 400 henkeen. Yleensä kävijöitä on ollut 300–400.

– Tänä vuonna tapahtumalle tulee yksi parhaimpia kävijämääriä. Viime vuonna saavutettiin ennätys, ja kävijöitä oli yli 400. Silloin oli juhlavuosi ja satsasimme esiintyjiin. Aarne Tenkanen veti väkeä, Sirén toteaa.

Tänä vuonna Suvirockissa esiintyy kaksi salolaista yhtyettä: Arizona Train ja 6G.

Arizona Train on kantribändi, joka soittaa kantrirokkia, bluesia sekä southern-rock-tyylistä musiikkia. Sen ohjelmistossa on enimmäkseen covereita.

6Gtaas soittaa suomenkielistä pop-rockia, ja se nousi kansallisesti tunnetuksi osallistuessaan vuoden 2018 X Factor Suomi -kilpailuun. Tänä kesänä yhtye on julkaissut kappaleen Soita mut repeatilla yhdessä Michael Monroen kanssa.

Suvirockin järjestää kiskolais-muurlalainen moottoripyöräkerho Hirsjärvi & Lammijärvi Wheelers, jossa on 12 jäsentä. Tapahtuma pystytään tekemään talkoovoimin, sponsoroivien yritysten tuella.

– Vaikka tapahtuma menisi ihan läskiksi, ei kukaan meistä joudu kuitenkaan maksumieheksi – se on yritysten tuen ansiota, Sirén kiittää.

Tapahtumasta kertyvän tuoton kerho käyttää kerhotilansa ylläpitoon.

Suvirock Kiskon Orijärvellä, Tanhumäellä (Orijärventie 57) 25. heinäkuuta klo 19.30–02. Bussikuljetus Salon torilta klo 19.