Korona innosti remontoimaan – Kemiönsaaren saaristossa kerättiin tänä kesänä ennätyspaljon romua

1
kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Kemiönsaaren ja Paraisten saaristossa kiertänyt huoltoalus keräsi kesä-heinäkuun vaihteessa ennätykselliset 52 000 kiloa jätettä.

Tänä kesänä jätettä kerättiin yli 10 000 kiloa enemmän kuin viime vuonna. Tämä selviää Lounais-Suomen jätehuollon tiedotteesta.

Huoltoalus M/S Roopen kyytiin sai lastata maksutta kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua sekä rakennus- ja siivousjätettä.

Kevään poikkeusolot näkyvät selkeästi kerätyn jätteen määrässä. Rakennusjätteen määrä nimittäin kaksinkertaistui viime vuodesta.

LSJH:n tiedotteessa palveluesimies Jaana Saario-Lomppi arvelee, että ihmisillä on tänä keväänä ollut tavallista enemmän aikaa remontoida ja siivota.

Kierroksen aikana huoltoalus pysähtyi yhteensä 15 eri saarella. Suurin yksittäinen lasti nostettiin sen kyytiin Kemiönsaaren Rosalasta.

Saario-Lompin mukaan vuosittainen romunkeräys todella tarpeellinen koko saariston alueella.

Keräyksen järjestää Lounais-Suomen jätehuolto yhdessä Pidä saaristo siistinä ry:n kanssa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
MDI
2 vuotta sitten

Ainakin Angelniemeltä jäi tänä vuonna pois toukokuun lopun ongelmajätteen keräys, tekosyynä korona mutta koska keräys järjestetään kun liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia ei enää ole? Itselläni olisi saaressa kestopuuta muttei autoa viedä niitä Korvenmäkeen, hautaanko maahan?

Koska muuten Kokkilaan muovijätteen keräys, sitähän on nykyään enemmän kuin sekajätettä.