Linjurista vapautuu jälleen uusia liiketiloja

14
Tanglen omistaja Sari Spännäri kehuu Linjurin keskeistä sijaintia ja hyviä paikoitusmahdollisuuksia.

Kauppakeskus Linjuriin on tulossa lisää tyhjiä liiketiloja, kun parturi-kampaamo Tangle lopettaa toimintansa kokonaan elokuun lopulla. Myös loppuunmyyntiä tekevä Intersport poistuu Salon katukuvasta syksyyn mennessä. Salossa pitkään toiminut Kultajousi päätti toimintansa Linjurissa toukokuun puolivälissä. Kultajousen aluepäällikkö Nina Konttinen ei halunnut kommentoida syitä lopettamiselle. Tällä hetkellä Linjurin tiloista noin kymmenen prosenttia on vuokrattuna.

Linjurissa palvellut Kultajousi lopetti toimintansa toukokuun puolivälissä.

Parturi-kampaamo Tangle on toiminut Salossa jo vuodesta 2006, mutta se aloitti toimintansa Linjurissa kaksi vuotta sitten keväällä.
– Korona-aika loi toki omat haasteensa, mutta syyt lopettamiselle ovat henkilökohtaiset, kommentoi yrittäjä Sari Spännäri.
Spännäri kehuu Linjurin sijaintia loistavaksi.
– Sijaintimme parkkihallin lähellä on tuonut meille myös spontaaneja asiakkaita.
Tanglen työntekijöistä osa jatkaa oman yrityksen kautta toimintaansa. Toiminta ei kuitenkaan jatku Linjurissa.
Salla-Mari Tamsi perustaa oman parturi-kampaamon syyskuussa Horninkadulle. Hän saa osan Tanglen työntekijöistä itselleen tuolivuokralaiseksi.
– Halusin liikkeen katutasosta. Näkymä ikkunasta ulos kadulle houkutti. Meillä on myös poikkeusaikatauluja esimerkiksi vanhojentanssipäivänä. Silloin liikkeen avaaminen tiettyyn aikaan järjestyy helpommin.

Tanglessa parhaillaan työskentelevä Salla-Mari Tamsi perustaa oman parturi-kampaamon syyskuussa Horninkadulle.

Linjurin omistaja Jorma Nieminen uskoo, että Salo saadaan vielä nousuun ja kasvua tulee muun muassa IoT Campuksen kehittyessä.
– Uusia suunnitelmia Linjurin osalta on, mutta asiat ovat vielä kesken, enkä voi niistä enempää tässä vaiheessa kertoa.
Niemisen mukaan salolaiset itse voivat vaikuttaa paljon siihen, miten palveluita tarjotaan.
– Tuntuu, että moni lähtee ostoksille Turkuun ja vie rahat sinne. Toki myös kaupungin väkiluvussa on tapahtunut laskua, kertoo Nieminen.

Kauppakeskus Plazassa toiminut Arnolds lopetti toimintansa toukokuun lopulla. Arnoldsin yrittäjä Pia Uoti ei halunnut kommentoida syitä toiminnan päättymiselle.
Tämän vuoden alussa vaateliikkeet Bik Bok ja Carlings lopettivat myös toimintansa Plazassa. Syynä oli asiakasmäärien ja liikevaihdon lasku (SSS, 5.11.2019). Plazan kauppakeskusjohtaja Anni Rasilainen kertoi tuolloin, että asiakkaita vievät sekä verkkokauppa että lähikaupunkien kauppakeskukset.

Rasilainen sanoi myös, että neuvottelut uusien vuokralaisten kanssa voivat kestää jopa vuosia. Esimerkiksi Espresso Housen kanssa neuvottelut kestivät lähes kolme vuotta ja Stadiumin kanssa kaksi ja puoli vuotta.
– Vuokranantajan roolissa voisimme tyhjien liiketilojen osalta toki toimia nopeastikin. Aikaa vievät kuitenkin esimerkiksi sopimusehdoista neuvotteleminen, mutta isompien ketjujen osalta myös laajentumisstrategian suunnitelmat, sanoo Rasilainen nyt heinäkuussa.

Arnolds-kahvila poistui Plazasta toukokuun lopulla.

Rasilaisen mukaan Plazan tiloista 85 prosenttia on tällä hetkellä vuokrattuina.
– Plazasta ja Salosta ollaan kiinnostuneita. Uusista vuokralaisista käydään jatkuvasti uusia neuvotteluja, mutta toki korona-aika pisti neuvottelut jäihin.
Suurimmassa osassa Plazan liikkeistä on koronan vuoksi ollut poikkeusaikatauluja.
– Toukokuusta lähtien osa liikkeistä on pikkuhiljaa taas laajentanut aukioloaikojaan. Syyskuussa pääsemme toivon mukaan jälleen normaaliin rytmiin, toteaa Rasilainen.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Shoppailija
6 kuukautta sitten

Eikö niitä vuokria voisi laskea. Edes pariksi vuodeksi.

Volkan
6 kuukautta sitten

Linjurin tilanne on todella vakava.

Mä vaan
6 kuukautta sitten

Tilaa on ollut pitkään. Jos vaikka joku järjestäisi tonne kakkostorin. Mielelläni kävisin, parkkitilaa kun on.

Nykyisen torin parkkipaikat ovat niin olemattomat, ettei ”haen vain äkkiä mansikoita” eikä muu nopea asiointi edes onnistu.
Tänään aamulla jätin autoni Torikadulle ja kävelin asioita hoitamaan. Ennen n. 9:45 alkanutta sadetta. Vielä 10:50, kun ajoin torin vartta, oli autoja parkissa, joiden alla oli kuiva asvaltti. Eli yli tunnin parkissa. Hyi teitä, kun estätte muilta nopean asioinnin torilla.

pertti
6 kuukautta sitten

Salon kuihtuminen jatkuu, ei yksin linjurista lopeta liike. Samaan aikaan loppuu kaupungiltakin.

Jaska
6 kuukautta sitten

Kivijalkakaupat kaikki katoaa vähitellen. Linjuri-ostoskeskuksena on siitä hyvä, että on kaupungin keskellä, ja kyljessä oleva linja-autoasema takaa alueella olevan monen monta jalankulkijaa. Omistajan pitäisi remontoida paikka, ja muiden parannusten ohella pilkkoa entisen Anttilan tilat. Tukeakseen kannattamatonta kivijalkakauppa toimintaa Linjuriin antaisi vuokralaisille ensiksi vuosi 25 % vuokralla ja sitten 50 % vuokralla, kunnes Linjurin käyttöaste ja kävijämäärä olisi järkevässä lukumäärässä. Tietämättä lukuja, niin tuon on silti pakko olla kannattavampaa kuin pitää paikkaa tyhjänä ja odottaa että loputkin vuokralaiset katoaa.

pertti
6 kuukautta sitten
Reply to  Jaska

Ei se kannata. Ensin pitää Saloon saada ostovoimaa. Täällä on vieläkin liikaa liikkeitä ja muutamia palvelukohteita. Kärvistelevät koko ajan pärjäämisen rajoilla. Niitä tulee lopettamaan vielä lisää tänä vuonna.

Urpo
6 kuukautta sitten

Linjurin ongelmana on jokin vaikeasti määriteltävä etäisyyden tunne. Paikka on loistava ja yritykset kilpailukykyisiä, mutta Plaza vieressä kilpailee vielä keskeisemmällä paikalla. Plazan sisäänkäynnit on helpossa paikassa kävelykadulta, jossa muutenkin kuljetaan. Linjurin pääovi on kadun kulmassa, johon tullaan joka suunnasta liikennevalojen kautta. Toinen ovi on nuhjuinen nurkka jossain linja-autoaseman pihalla, joka ei nyt suorastaan asiakkaita kutsu. Parkkitalo on uusista valoistaan ja sujuvista liikennejärjestelyistään huolimatta hämärän tuntuinen verrattuna Plazan valoisaan ja talvella lämpimään tilaan. Lisäksi parkkitalosta tulijan pitää kiertää kakkoskerroksen kautta päästäkseen katutason liiketiloihin.

Ei ylivoimaisia asioita kenellekään, mutta kun kuluttaja tekee suuren osan ratkaisuistaan alitajunnan ohjaamana, valinta osuu helposti Plazan puolelle.

Tavis Torilta
6 kuukautta sitten
Reply to  Urpo

Lähiö(laita)alueen ihmiset voisivat hyödyntää Linjurissa , mahdollisesti joskus avattavia liikkeitä, tulemalla Paikku-bussilla ovelle. Postin palautus Linjuriin olisi monien toive. Linjurilla on keskeinen sijainti, parkkitaloon on helppo ajaa. City-Tokmannia kaupungilla toivomme Linjuriin. Salolainen liikehuoneiston omistaja tekemään edullisia vuokrasopimuksia ja auttamaan Saloa nousuun.

Lasse Reunanen / Salo
6 kuukautta sitten

Salon liikekeskuksissa voisi auttaa mikäli niissä olisi viikoilla jotain oheistoimintaa säännöllisesti esim. illaksi muutama musiikkiesitys. Niitä voisi ruokapalkkiolla esittää paikalliset ja tunnetummatkin esiintyjät – pr-toimintaa hieman itselle saisivat – vaihtuvia näyttelyitä jne. ihmisiä paikalle tuoden – kun tyhjää tilaa olisi ja sitä kauppakeskukset lyhytaikaisesti voinee veloituksetta tarjota edukseen.

Laatikon ulkopuolelta
6 kuukautta sitten

Sijainti olisi hyvä kirjastolle. Kirjaston paikalla taas voisi olla koulu.

Laatikon sisäpuolelta
6 kuukautta sitten

Miksi ei toisinpäin? Meillä on hyvännäköinen kirjasto ja uusittu piha-aluekin näyttävä. Turhaan sitä siis pilaamaan ja uudelleen remontoimaan kun Linjuri nyt muutenkin tyhjillään. Suomesta löytyy jo esimerkkejä ostoskeskusten yhteydessä olevista kouluista. Lisäksi linja-autoasema takaa sen, että Salon syrjäkylistä tulevien oppilaiden ei tarvitse bussimatkan jälkeen enää taapertaa kovin kauas.

Maija
6 kuukautta sitten

Hyvä huomio.
Yhtä lailla siihen voisi laittaa nuokkarin.
Steissiä käyttävä ikäluokka ei tunnu piittaavan suojateistä vaan loikkii muutenkin linja-autoaseman kohdalla yli tien. Reitti siis olisi jo tuttu.

Tarmo
6 kuukautta sitten
Reply to  Maija

Koko Linjurin rakennuksen voisi purkaa pois on jo aikansa elänyt ja kehittää sen paikalle modernin pienemmän ostarin. Pääkaupunkiseudulla on monia saman ikäisiä kauppakeskuksia purettu.

Järkeä
6 kuukautta sitten

Vuokrat on järjettömät asiakkaiden määrän nähden mutta niin on yleinen vuokratasokin muutenkin.
Salo ei koossa häviä paljon Forssalle jossa vuokratasokin on maltillisempi.