Lounea ostaa yli 120 henkilöä työllistävän Canoraman – kauppa kasvattaa liikevaihtoa 24 miljoonalla

0
kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Lounea ostaa ICT- ja tulostuspalveluita tarjoavan Canorama oy:n. Yritys toimii Suomessa 13 paikkakunnalla, ja se työllistää yli 120 henkilöä.

Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen kertoo, että yrityskauppa on osa Lounean kasvusuunnitelmaa.

– Teimme vuoden alussa uuden strategian, jonka avulla tavoittelemme suurempaa kasvua. Viime vuonna yritysliiketoiminnan liikevaihto oli 15 miljoonaa euroa. Asetimme tavoitteeksi, että vuonna 2030 se olisi 68 miljoonaa.

Suunnitellun liikevaihdon saavuttaminen vaatii 6–7 prosentin vuosittaista kasvua. Viitanen pitää tavoitetta realistisena.

– Canoraman tämän vuoden liikevaihdon tavoite on 24 miljoonaa euroa, joten yrityskauppa kasvattaa liikevaihtoamme huomattavasti.

Lounea osti Canoraman pääomasijoittaja Folmer Equility Fund I ky:ltä.

Kun Lounea alkuvuonna laati uutta kasvustrategiaa, sille tarjoutui mahdollisuus neuvotella Canoraman ostamisesta.

Viitanen kertoo, että Lounealla oltiin alusta asti kiinnostuneita Canoraman paikallisesta toimintatavasta.

– Meillä ja Canoramalla on hyvin samantapaiset arvot. Hekin pyrkivät toimimaan mahdollisimman paikallisesti ja lähellä asiakasta.

Tällä hetkellä Canoramalla ei ole toimipisteitä Varsinais-Suomessa.

Viitanen ei vielä pysty sanomaan, aikooko Lounea jatkaa myös tulevaisuudessa laajentumista nykyisten alueiden ulkopuolelle.

– Meillä ei ole mitään valmista suunnitelmaa siitä, miten kasvua tavoitellaan. Perustamme elokuussa Lounean ja Canoraman työntekijöistä koostuvan kasvuryhmän, joka pohtii asiaa tarkemmin.

Kasvuryhmän tehtävänä on laatia suuntaviivat Lounean ja Canoraman väliselle yhteistyölle.

– Tässä vaiheessa en osaa sanoa, muuttuuko Canoraman toiminta jotenkin omistajanvaihdoksen myötä. Toimipisteiden määrä tuskin ainakaan vähenee. Ennemmin haluamme lisätä niiden määrää ja hyödyntää jo olemassa olevia toimipisteitä nykyistä tehokkaammin.

Viitasen mukaan sekä Lounea että Canorama voivat oppia paljon toisiltaan.

– Tulostusratkaisut ovat Lounealle täysin uusi aluevaltaus. Toivottavasti pystymme ammentamaan Canoraman puolelta uusia tuotteita valikoimiimme.

Canorama on Canonin tulostusratkaisujen jälleenmyyjä, minkä vuoksi Lounea neuvottelee tulevaisuudesta myös Canonin kanssa.

– Teemme elokuussa Canonin kanssa yhteistä kasvusuunnitelmaa. On mukavaa päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan asioita yhdessä.

Viitasen mukaan tässä yrityskaupassa, kuten muissakin suurissa projekteissa, on aina omat haasteensa.

– Monissa asioissa, kuten ihan henkilökemioissakin, voi tulla jonkinlaisia yhteentörmäyksiä. Lounealla ja Canoramalla on kuitenkin niin samankaltainen työkulttuuri, että asiat sujuvat varmasti hyvin.