Mäki-Tanila salamoi Pohjois-Karjalassa – Salo Golfin edustaja vei nuorten Suomen mestaruuden

0
Ella Mäki-Tanila eteni vakuuttavasti mestariksi. (kuva: Aada Mäki-Tanila)

Vaikka ukkonen jyrähti Pohjois-Karjalan perjantain alkuillassa, vietti golfari Ella Mäki-Tanila pitkää kotimatkaa iloisin mielin. Mäki-Tanila suorastaan salamoi Suomen mestariksi hallitsemalla 18-vuotiaiden tyttöjen SM-reikäpeliä miltei suvereenisti. Ykköstila tuli Kontiolahden ampumahiihtostadionin lähellä sijaitsevalla kentällä.

16-vuotias Salo Golfin edustaja päihitti kaikki viisi vastustajaansa pitkässä, keskiviikkoaamuna alkaneessa pelirupeamassa. Alkulohkon kolmatta ottelua ei tarvittu, kun puolivälieräpaikka oli varmistunut jo ennen sitä.

Pudotuspelivaiheessa ei tarvittu kaikkien 18 reiän pelaamista, vaan Mäki-Tanila vei voitot jo aiemmin. Puolivälierässä peli päättyi 14:nnen ja välierässä 16:nnen viheriön jälkeen.

Finaalissa vastustajaksi asettui Matilda Svahn. Mäki-Tanila voitti reiät 11 ja 12 saavuttaen etulyöntiaseman, jonka hän piti loppuun asti. Viimeistä väylää ei enää tarvinnut pelata, kun ero oli kolmen reiän suuruinen.

– Peli kulki kyllä koko ajan hyvin. Mitään isoja epäonnistumisia ei tullut, Mäki-Tanila iloitsi.

Vasta 16-vuotiaalla golfarilla on osallistumisoikeus 18-vuotiaiden kilpailuihin vielä ensi vuonnakin. Mäki-Tanila aloittaa piakkoin toisen lukuvuoden Salon lukiossa. Ylioppilaaksi on tarkoitus kirjoittaa kolmessa vuodessa.

Juha Skytän valmentama Mäki-Tanila panostaa golfin harjoitteluun varsin paljon.

– Teen fysiikkaharjoittelua säännöllisesti pari–kolme kertaa viikossa. Lajiharjoituksia tulee läpi vuoden nelisen kertaa viikossa, ja kesällä tietysti kisat päälle.

Hän luonnehtii vahvuudekseen golfarina lähestysmislyönnit.

– Lähipelissä on kehitettävää, ja tietysti koko ajan svingiä pyrin saamaan paremmaksi.

– Ja iänkin puolesta fysiikassa on vielä tekemistä, mutta aika auttaa siihen yhdessä harjoittelun kanssa, täydentää Ellan isä Juha Mäki-Tanila.

Salo Golfin junioritoimikunnan puheenjohtaja Juha Mäki-Tanila haluaa korostaa myös seuran merkitystä.

– Seurassa junioripuoli nähdään tärkeänä, kuten esimerkiksi 24 h golf -tapahtumien mahdollistamat merkittävät tuet osoittavat. Kilpailevia junnuja on paljon, ja tälläiset menestykset tuovat varmasti kaikille lisätsemppiä omiinkin treeneihin.

Jätä kommentti