OP Lounaismaa kerää taas reppuja

0
Koulureppukeräykseen tulevien reppujen toivotaan olevan uusia.

Vähävaraisten perheiden lapsille kerätään jälleen koulureppuja OP Lounaismaan alueen konttoreissa. Hope ry:n ja OP-ryhmän keräys kestää heinäkuun loppuun saakka.

Reput on tarkoitettu ensimmäiselle luokalle meneville lapsille.

– Olen kuullut diakoniatyön kautta, että lahjoituksista on tykätty, kertoo markkinointipäällikkö Tarja Lahti OP Lounaismaasta.

Hän tietää, että uudesta koulurepusta on iloittu esimerkiksi perheessä, jossa ekaluokkalainen olisi joutunut ottamaan isomman sisaruksen vanhan repun. Hän sanookin, että ekaluokkalaiselle ensimmäinen oma reppu on tärkeä.

Salossa ja Somerolla koulureput jaetaan Salon diakoniatyön kautta.

Keräykseen voi lahjoittaa koulurepun tai penaalin, joita molempia on saatu myös OP Lounaismaan keräykseen. Suurin osa lahjoituksista on ollut koulureppuja.

Lahti on kuullut, että lahjoittajat ovat olleet iloisia siitä, että voivat itsekin auttaa pienellä tekemisellä. Samalla lahjoituksen pystyy tekemään nimettömänä.

Repun mukaan voi kuitenkin sujauttaa kortin, jollaisia on lahjoituspaikoilla.

– Aika moni on laittanut jonkinlaisen tervehdyksen, Lahti sanoo.

Keräykseen aiemminkin osallistunut OP Lounaismaa sai viime vuonna reilusti yli 80 reppua, joista noin puolet tulivat Salon ja Someron alueelta.

Lahjoituksia on jo tullut konttoreihin, mutta yleensä tahti tiivistyy kuun loppua kohden.

Valtakunnallisen keräyskampanja toteutettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017. Sen virallinen nimi on Reppu joka selkään. Kampanjassa on Hope ry:n ja OP-ryhmän lisäksi mukana Pohjola Sairaalat. Lisäksi Pohjola Vakuutus lahjoittaa reppuihin ledvalon.