Puolet oli joukosta poissa – SalPa romahti ennenkuulumattomassa loukkaantumissumassa 0–6-kotitappioon

0
Kapteeni Iku Leino koki kovia, kuten on kokenut niin moni muukin SalPan pelaaja. (kuva: Jari Vuorio)

Urheilussa ei selityksille saisi antaa sijaa, mutta tällä kertaa niin on pakko tehdä Salon Palloilijoiden kohdalla.

SalPa joutui Kakkosen B-lohkon ottelussa täysin tekemättömään paikkaan, kun kotikentällä vastaan juoksi Ilves 2. SalPalta oli eri syiden vuoksi sivussa suurin osa aloituskokoonpanon pelaajista, ja erityisen kipeää teki se, että poissa oli koko keskikentän keskustan kolmikko Lucas Gabrielsson, Mikke Louhela ja Erik Mirel.

Kun Ilveksen reservimiehistössä mukana oli viisi liigajoukkueen pelaajaa, niin vierasvoiton todennäköisyys oli jo ennen ottelua aika suuri. Sarjaa puhtaalla pelillä johtava Ilves ei jättänytkään SalPalle pienintäkään palaa, ja vieraiden voittolukemat olivat murskaavat 6-0.

– En äkkiseltään muista näin suurta tappiota, kuusi on aika paljon. En tiedä kuinka paljon pitäisi kelata vuosia taaksepäin että vastaavaa löytyisi, muisteli SalPan jalkapallojaoston ja koko seuran puheenjohtaja Jukka Toivonen, joka on ollut mukana edustusjoukkueen toiminnassa 1980-luvulta lähtien.

Toinen muistelemisen paikka on se, milloin SalPa on viimeksi hävinnyt kotoisella Urheilupuiston ylänurmella kolme ottelua peräkkäin. Tappio Ilvekselle oli kolmas heti tämän kauden alkuun, kun kolme sarjapistettä Salosta ovat käyneet hakemassa myös Klubi 04 ja FC Atlantis.

– Sekin rupeaa olemaan historiaa, kirjaa Toivonen.

Olivat SalPan lähtökohdat miten vaikeat tahansa, niin siitä huolimatta joukkueen esitys oli lauantaina vaisu. SalPa antoi Ilvekselle kaikki voiton avaimet heti ottelun alusta alkaen, sillä joukkue alistui suosiolla puolustamaan erittäin lähellä omaa maalia.

Kun Ilves sai vielä avausosuman jo 16. minuutilla, niin SalPalla meni sormi aika lailla suuhun. SalPa ei saanut koko avauspuoliajalla rakennettua juuri yhtään kontrolloitua hyökkäystä vieraiden maalille, mutta SalPan omassa päässä maalivahti Joni Rahila oli täystyöllistetty.

llves latoi taukoon mennessä jo neljä osumaa, ja ilman Rahilan hyviä torjuntoja lukemat olisivat olleet vieläkin suuremmat.

Toisella puoliajalla Ilves otti hieman jalkaa kaasulta, ja SalPakin pääsi jonkin verran paremmin peliin mukaan. Maalinteossa SalPa ei kuitenkaan onnistunut edes rangaistuspilkulta, kun Eero Lehtinen ampui rankkarin Ilves-vahti Eetu Huuhtasen ulottuville.

SalPan kannalta kahden viikon tauko tulee mitä parhaimpaan paikkaan. Lisätuskaa Ilves-ottelussa tuli kapteeni Iku Leinon ja laituri Kasperi Tuomen kohdalla, kun kumpikin joutui jättämään kentän loukkaantuneena.

– Tämä loukkaantumissuma on aivan ennenkuulumatonta. Jos äijiä on 30 ja puolet näistä on pelistä poissa, niin se on jo käsittämätöntä, ihmetteli myös Toivonen SalPan loukkaantumiskierrettä.

Kaikesta huolimatta Jukka Toivonen on vielä luottavainen loppukauden suhteen.

– Nyt saatiin kova koulu ja nähtiin mikä on Ilveksen juniorimyllyn taso tällä hetkellä, siellä on miestä riittämiin. Uskon, että tilanne tulee meilläkin muuttumaan parempaan suuntaan ja kahden viikon päästä saadaan jo vähän erinäköinen joukkue kasaan.

Jutun kirjoittaja: Jari Vuorio

MIESTEN KAKKOSEN B-LOHKO

SalPa–Ilves/2 0–6 (0–4)

Maalit: 17. Eemeli Raittinen 0–1, 27. Santeri Haarala 0–2 rp, 34. Eetu Mömmö 0–3, 37. Haarala 0–4, 52. Haarala 0–5, 55. Samuel Dahan 0–6.
Erotuomari: Jesse Salo
Yleisöä: 316
SalPan kokoonpano: Joni Rahila; Severi Jaatinen, Eero Lehtinen, Kasperi Tuomi (75. Endrit Rrustemi), Akseli Auranen (60. Rasmus Karjalainen), Juho Henttinen, Iku Leino (60. Vilho Ståhlström), Luiyi Laguerre, Eric Moborg, Claudio-Anderson Merville, Otto Rautiainen.

Jätä kommentti