Raatalan Humpparalli hurjastellaan koronaversiona

0
Humppamiljöö ilmasta käsin. Rajoitusten löystyminen kesäkuun lopulla mahdollisti Juha Vähä-Heikkilälle ja Kimmo Haapaselle Raatalan Humpparallin järjestämisen. Lauantaina alkava ja kuusi päivää kestävä Koronaralli järjestetään nyt ulkolavalla sekä tavanomaista pienemmällä esiintyjämäärällä. Kuvat: SSS/Jukka Vaso

Vuodesta 2008 asti järjestetty Raatalan Humpparalli tulee myös tänä kesänä, alkaen tulevana lauantaina ja päättyen 10. heinäkuuta.

Koronaviruksen tuomat poikkeusjärjestelyt näkyvät tapahtumassa, sillä nyt esiintyjät musisoivat peltoaukealle pystytetyllä lavalla, eivätkä Kauppilan ladossa, kuten normaalisti.

Muuttujat näkyvät myös tapahtuman nimessä, joka on tänä vuonna Koronaralli.

– Koronarajoitukset löysentyivät kesäkuun lopulla, mutta Humpparallia aikaisemmassa muodossa ei silti nyt ole. Tämä on siitä varjokoronaversio, toteaa Juha Vähä-Heikkilä, toinen tapahtuman järjestäjistä.

Aiempina vuosina Humpparalliin on myyty lippuja, mutta nyt ulkoilmatapahtumana pidettävä Koronaralli on kävijöilleen ilmainen.

– Henkilökuntamme on vapautettu, he ovat omilla kesälaitumillaan. Emme saa porukkaa kasaan siinä laajuudessa, että saisimme isoa pyörää käyntiin, muistuttaa toinen tapahtuman puuhamiehistä, Kimmo Haapanen.

Molemmat heistä ovat mukana Humppamusiikin Ystävät ry:ssä; Vähä-Heikkilä sihteerinä ja Haapanen puheenjohtajana.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna drive-in-/pikniktapahtumana, jossa omat eväät ovat sallittuja, jopa suositeltuja. Tarjoilupalveluja ei nimittäin talon puolesta tänä kesänä ole.

”Monella esiintyjällä on mennyt kevät vain harjoittelun piikkiin.”

Koronarallin järjestelyissä ja markkinoinnissa edettiin todellista pikavauhtia, sillä päätös järjestämisestä tehtiin vasta viime sunnuntain aamupäivällä.

– Laitoin tiedon kiirimään eteenpäin ja orkesterit ottivat meihin itse yhteyttä. Esiintyjät saatiin listalle jo maanantain aikana, Haapanen kiittelee.

– Monella esiintyjällä on mennyt kevät vain harjoittelun piikkiin, mutta nyt he pääsevät esiintymään taas yleisölle. Onhan se tietenkin kivaa, Vähä-Heikkilä lisää.

Haapanen ja Vähä-Heikkilä uskovat, että ilmaiselle musiikkitapahtumalle on nyt kysyntää. Esimerkiksi Salon iltatorilla ei musiikki soi tänä kesänä lainkaan.

Aiempina vuosina esiintyjiä on ollut kolme yhdessä päivässä, mutta nyt artisteja on vain yksi iltaa kohden. Mukana on humppatapahtuman kävijöille myös eräs uusi tuttavuus.

– Maanantaina esiintyvä Timo Rautala & Atlas ei ole esiintynyt täällä ennen. Hän oli nähnyt mainoksen ja halusi mukaan, Haapanen taustoittaa.

Niukemmasta muodostaan huolimatta Koronarallissa on kuitenkin myös nyt Vähä-Heikkilän mukaan jotain oheistapahtumaa, itse esiintyjien lisäksi.

– Humppatietovisa pidetään perinteisesti ja ympäri vuorokauden täällä soi musiikki, myös levyiltä.

– Myös humppaspurtti on ohjelmassa mukana, mutta pitää katsoa, että missä muodossa. Emme tiedä tuleeko tänne tanssiporukkaa vai sellaisia, jotka istuvat eväskoriensa äärellä, Haapanen alleviivaa.

Kimmo Haapanen ja Juha Vähä-Heikkilä toivottavat kävijät tervetulleeksi nauttimaan musiikista Raatalan taivaan alle. – Pääsy on vapaa, joten tämä lahja kannattaa käyttää. Täällä on riittävän väljää, Haapanen muistuttaa.

Humppaspurtti on aiemmin ollut puoli tuntia kestävä lisäshow, jossa useampi orkesteri saattaa nousta musisoimaan lavalle yhdessä. Vähä-Heikkilä epäilee kuitenkin, että tänä vuonna humppaspurtti ei tule yltämään aivan puolen tunnin kestoon.

Monivuotista perinnettä internetiin lähetettävästä livestreamista ei tänä kesänä jatketa, koska tapahtuma pidetään säiden armoilla taivasalla.

Koronarallin maksuttomuudesta huolimatta kävijöiden kesken arvotaan päivittäin kolme Viking Linen risteilylahjakorttia.

Risteilyistä puheen ollen 12 vuotta täyttävä tapahtuma on saanut oman oheistapahtumansa; Humpparalli merellä. Sen toinen viikko viime maaliskuussa peruttiin viruspandemian vuoksi.

– Toiveena on, että laivalle mennään taas ensi keväänä. Olettaisin, että silloin jatketaan. Tänä vuonna se jäi puolestavälistä poikki, Haapanen harmittelee.

 

Raatalan koronarallin esiintyjät

4.7. Aikalisä
5.7. Juha Simola, Ville Mäkimattila ja Ralliratio
6.7. Timo Rautala & Atlas
7.7. Sakke Kotilainen & Focus
8.7. Anniina Suhonen & Kuutamolla
9.7. Mikael Kuhasen Koronajuhla -orkesteri. Solistina Jussi Lammela
10.7. Pirkko Pelander & Granada

Livemusiikkia on osoitteessa Mäentie 210 joka päivä kello 19–21.

Muina aikoina musiikki soi tapahtumapaikalla levyiltä.

Koronarallin promootiovideo Youtubessa.