Rikalanmäen Teatterivintillä Vissingin juhlakonsertti ja rap-musiikin ilta

0
Halikkolainen kansanmusiikkiyhtye Vissinki esiintyy pitkästä aikaa yhdessä. 30-vuotiskonserttiinsa yhtye on valinnut nostalgiapaloja alkuvuosilta, lounaismurteella laulettuja lauluja ja rakkaita instrumentaaleja.

Tänä kesänä avattu Rikalanmäen Teatterivintti on aloittanut toimintansa paikallisten muusikoiden kesäkonserttisarjalla, ja heinäkuun loppupuolelta lähtien estradilla nähdään myös vierailevia artisteja.

Keskiviikkona 22. heinäkuuta lavalle astuu Henry Räsänen riehakkaalla esityksellä Hyvänen aika!. Räsäsen ja Juhani Joensuun käsikirjoittama monologi kertoo tragikoomista elämää eläneen kiertue-esiintyjän taiteilijajuhlasta.

Perjantaina 24. heinäkuuta vuorossa on italialaisen Dario Fon lyhyistä monologeista koostuva esitys Mysterio Buffo, joka on saanut inspiraationsa keskiaikaisista narritarinoista. Lavalla taituroi turkulainen Hannu Rantala, joka heittäytyy esityksessä lähes 20 eri rooliin hyödyntäen klovneriaa, mimiikkaa ja fyysistä teatteria.

Elokuun puolestaan starttaa Mika Eirtovaara, joka tarjoilee Rikalanmäellä 1. elokuuta stand up -illan kahden vuoden kiertuetauon jälkeen. Eirtovaara tunnetaan muun muassa Nelosen Stand up -ohjelman isäntänä ja MTV3:n Kingi-ohjelman ”Taisto Kourina”.

Nauruhermoja koettelee myös 15. elokuuta Ilkka Heiskasen tulkitsema näytelmä Leninki , jonka on käsikirjoittanut Matti-Juhani Karila ja ohjannut Vesa Vierikko. Leninki on koskettava komedia keski-ikäisen eronneen miehen yksinäisyydestä.

 

Myös Teatterivintin loppukesän musiikkitarjonta on monipuolista.

Rikalanmäen ensimmäinen yleisön toivoma yhteislaulutilaisuus järjestetään heinäkuun viimeisenä päivänä Pekka Laakson säestyksellä. Ilmainen tapahtuma pidetään sään salliessa ulkona piknik-tunnelmissa.

Sunnuntaina 2. elokuuta Teatterivintillä kuullaan eri tyylilajeja yhdistelevää instrumentaalimusiikkia Timo Alakotilan (piano), Veera Kuisman (5-kielinen viulu) ja Elias Frigårdin (sopraanosaksofoni) esittämänä. Kolmikon musiikki saa vaikutteensa pohjoismaisesta kansanmusiikista ja jazzista.

Teatterivintin kesän spesiaali on rap show, jossa lavan valtaa rap-duo Riskaabelit Kaverit eli MC Kajo (kuvassa) ja S-Molli.

Kansanmusiikista nautitaan myös 4. elokuuta halikkolaisen kansanmusiikkiyhtye Vissingin 30-vuotisjuhlakonsertissa. Rikalanmäellä kuullaan pitkästä aikaa 7-henkistä kokoonpanoa, jonka ohjelmistossa on sekä perinteistä kansanmusiikkia uusin sovituksin että nykykansanmusiikkia.

5. elokuuta on luvassa myös ainutlaatuinen konsertti, kun Teatterivintillä esiintyy Juho Kuosmasen elokuviin musiikkia tehnyt Ykspihlajan Kino-orkesteri. Orkesterin musiikki on saanut inspiraationsa 1960-luvun italo-musiikista, italialaisesta elokuvamusiikista ja suomalaisesta 1950–60-lukujen iskelmästä.

Perjantaina 7. elokuuta vaihdetaan tunnelmasta toiseen, kun vuorossa on Rikalanmäen rap-ilta. Iltapäivällä yleisöllä on mahdollisuus päästä itse lavalle esittämään omaa tekstiä, ja illalla lavan valtaa rap-duo Riskaabelit Kaverit freestyle-shown merkeissä. Duon muodostavat kaarinalaislähtöiset rapin kolminkertainen suomenmestari MC Kajo ja pitkän linjan rap-artisti S-Molli.

 

Koulujenalkamisviikolla on vielä tarjolla musiikkielämyksiä sekä aikuisille että lapsille.

12. elokuuta ohjelmassa on tunnelmallinen konsertti, joka yhdistää jazzin taitajat laulaja Johanna Iivanaisen ja kitaristi Mikko Iivanaisen sekä nykykansanmusiikin uranuurtajat harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen ja pianisti Timo Alakotilan. Konsertissa kuullaan lauluja taiteilijoiden omilla sovituksilla sekä taiteilijoiden omia sävellyksiä.

Lauantaina 15. elokuuta on sitten lasten vuoro. Silloin Eija Ahvo, Markus Bäckman ja Soili Perkiö tarjoilevat perheen pienimmille Muumiperheen lauluretki -konsertin, jossa kuullaan Soili Perkiön säveltämiä ja Hannele Huovin sanoittamia muumilauluja.

Jätä kommentti