Salon sote-johtajan toiminnasta Laitilassa valitettu hallinto-oikeuteen

13

Salon uuden sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan Jussi Mattilan toiminnasta Laitilan sote-johtajana on valitettu hallinto-oikeuteen. Valitus koskee asumispalvelujen johtajan virkanimitystä, jonka Mattila teki viranhaltijapäätöksenä viime helmikuussa.

Laitilaan perustettiin viime vuonna neljä uutta sosiaalipuolen virkaa, jotka oli tarkoitus täyttää sisäisillä siirroilla. Kahteen virkaan sosiaalijohtaja sai siirtää jo ennestään kaupungin virassa olleen henkilön.

Myöhemmin asumispalvelujen johtajan ja kotihoidon johtajan virat tulivat haettaviksi. Virkoihin nimitettiin kaksi kaupungin palveluksessa ollutta työsuhteista henkilöä. Viime huhtikuussa sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti pitää sote-johtajan tekemät valinnat voimassa. Asiasta äänestettiin.

Asiaa käsiteltiin valiokunnassa, koska asumispalvelujen johtajaksi hakenut Tanja Raisto-Elo vaati Mattilan päätöstä oikaistavaksi. Valiokunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen äänin 4–3.

Turun hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa Raisto-Elo kirjoittaa, että ”henkilövalintaprosessi on alusta asti ollut sosiaali- ja terveysjohtajan taholta tarkoituksenhakuista ja epäoikeudenmukaista”.

Raisto-Elon mielestä valmistelu on alusta asti tähdännyt asumispalvelujohtajaksi lopulta nimetyn henkilön valintaan. Hän toteaa, että Mattila on jo ennen virkojen auki julistamista kertonut, ketkä niihin tullaan valitsemaan. Raisto-Elon mukaan asumispalvelujohtajaksi valittu oli antanut suostumuksensa jo joulukuussa.

Jussi Mattilan aloitti Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajana kesäkuun alussa. Salon kaupunginlakimies Jari Niemelä on valittanut hallinto-oikeuteen kaupunginhallituksen päätöksestä, jolla virkaan valitti hänen sijastaan Mattila.

Juttua korjattu 21.7.2020 klo 15.50. Jutusta on poistettu väärä tieto, jonka mukaan Mattila olisi nimittänyt kaupungin palveluksessa olleet kaksi työsuhteista virkoihin ilman hakua.

13
Jätä kommentti

2 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Politiikan seuraaja

Taitaa olla raskaan sarjan virkavirhe.

Tavis Torilt

Mitäs näistä, töpeksii ne ministeritkin. Ja ehkä nykyaikana ei ole kunnallisiin virkoihin saatavissa henkilöä, josta ei joku olisi jostakin asiasta valituksia tehnyt. Nykyään on helppo netissä valituksia ja moitteita lähettää eri instansseihin asti. Kyllä varmaan työnsä tulee hoitamaan siinä missä katkera syrjäytettykin olisi , – ehkä.

Tero

Johan on törkeää mustamaalaamista! Valituksessa on kyse siitä, Laitilan valtuuston Pj olisi halunnut tulla valituksi asumispalvelujohtajan virkaan, eikä kestänyt sitä, että parempi valittiin. Virkamies on tehnyt oikeaoppisen päätöksen kovan poliittisen painostuksen alaisena. Se kertoo mielestäni hyvin suoraselkäisestä toiminnasta.

Laki on laki

Eihän työsuhteesta voi siirtää suoraan uuteen virkaan ilman, ettei virkaa laiteta julkiseen hakuun. Se on eri asia, kuka virkaan sitten valitaan, mutta julkiseen hakuun ne on laitettava. Ja tästä on kyse, ettei näin toimittu. Tämä on laki, ja laki on politiikanteon yläpuolella.

Tero

Asumispalvelujohtajan virka laitettiin julkiseen hakuun. Ketään ei siirretty suoraan mihinkään. Katso kaupunginhallituksen päätös.

Make

Tässä artikkelissa kerrottiin, että nimitys tehtiin ensin ja haku avattiin sen jälkeen, kun nimitykset oli jo tehty.

Tero

Tämä ei pidä paikkaansa. Julkinen haku käynnistyi Laitilan kaupunginhallituksen 27.1.2020 §18 päätöksellä. Valintapäätös on tehty 21.2.2020 eli haun ja haastattelujen jälkeen.

Laitilan valtuuston puheenjohtaja on valittanut hallinto-oikeuteen Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunnan 15.4.20 §35 päätöksestä, jolla vahvistettiin Mattilan tekemä viranhaltijapäätös valinnasta oikeaksi ja lainmukaiseksi.

Tavis torilta

Samanlainen tapaus kuten täällä meilläkin, valittaa, kun ei valituksi tullut.

Rahat on veronmaksajien

Tällä yritetään selvästi nyt mustamaalata ja saattaa Mattilaa epäedulliseen asemaan. Laitilassa valtuutoston puheenjohtaja keksi nyt toimia näin, kun jäi katkeruus, kun ei tullut valituksi. Nyt yrittää selvästi kampittaa Mattilaa, koska sai tietää, että Mattila valittiin Saloon sote-johtajaksi ja että virkaa hakenut Niemelä jäi rannalle ruikuttamaan.

Tähänkö katkeruuden soppaan nyt sitten palavat ne viimeisetkin Salon veronmaksajien ropot?

marco

Ojasta allikkoon.

Olli P

Tarkoituksen hakuista kampitusta, kukahan juristi koulutuksen saanut on muotoillut valituksen!?

Politiikan seuraaja

Ohhoijaa…

Irkku

Aika hyvin yhteensovitettu valitus, kun valinnastakin valitettu. Hyvin mielenkiintoista.