Salon sote-johtajan toiminnasta Laitilassa valitettu hallinto-oikeuteen

13

Salon uuden sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan Jussi Mattilan toiminnasta Laitilan sote-johtajana on valitettu hallinto-oikeuteen. Valitus koskee asumispalvelujen johtajan virkanimitystä, jonka Mattila teki viranhaltijapäätöksenä viime helmikuussa.

Laitilaan perustettiin viime vuonna neljä uutta sosiaalipuolen virkaa, jotka oli tarkoitus täyttää sisäisillä siirroilla. Kahteen virkaan sosiaalijohtaja sai siirtää jo ennestään kaupungin virassa olleen henkilön.

Myöhemmin asumispalvelujen johtajan ja kotihoidon johtajan virat tulivat haettaviksi. Virkoihin nimitettiin kaksi kaupungin palveluksessa ollutta työsuhteista henkilöä. Viime huhtikuussa sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti pitää sote-johtajan tekemät valinnat voimassa. Asiasta äänestettiin.

Asiaa käsiteltiin valiokunnassa, koska asumispalvelujen johtajaksi hakenut Tanja Raisto-Elo vaati Mattilan päätöstä oikaistavaksi. Valiokunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen äänin 4–3.

Turun hallinto-oikeudelle tekemässään valituksessa Raisto-Elo kirjoittaa, että ”henkilövalintaprosessi on alusta asti ollut sosiaali- ja terveysjohtajan taholta tarkoituksenhakuista ja epäoikeudenmukaista”.

Raisto-Elon mielestä valmistelu on alusta asti tähdännyt asumispalvelujohtajaksi lopulta nimetyn henkilön valintaan. Hän toteaa, että Mattila on jo ennen virkojen auki julistamista kertonut, ketkä niihin tullaan valitsemaan. Raisto-Elon mukaan asumispalvelujohtajaksi valittu oli antanut suostumuksensa jo joulukuussa.

Jussi Mattilan aloitti Salon sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajana kesäkuun alussa. Salon kaupunginlakimies Jari Niemelä on valittanut hallinto-oikeuteen kaupunginhallituksen päätöksestä, jolla virkaan valitti hänen sijastaan Mattila.

Juttua korjattu 21.7.2020 klo 15.50. Jutusta on poistettu väärä tieto, jonka mukaan Mattila olisi nimittänyt kaupungin palveluksessa olleet kaksi työsuhteista virkoihin ilman hakua.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Politiikan seuraaja
9 kuukautta sitten

Taitaa olla raskaan sarjan virkavirhe.

Tavis Torilt
9 kuukautta sitten

Mitäs näistä, töpeksii ne ministeritkin. Ja ehkä nykyaikana ei ole kunnallisiin virkoihin saatavissa henkilöä, josta ei joku olisi jostakin asiasta valituksia tehnyt. Nykyään on helppo netissä valituksia ja moitteita lähettää eri instansseihin asti. Kyllä varmaan työnsä tulee hoitamaan siinä missä katkera syrjäytettykin olisi , – ehkä.

Tero
9 kuukautta sitten

Johan on törkeää mustamaalaamista! Valituksessa on kyse siitä, Laitilan valtuuston Pj olisi halunnut tulla valituksi asumispalvelujohtajan virkaan, eikä kestänyt sitä, että parempi valittiin. Virkamies on tehnyt oikeaoppisen päätöksen kovan poliittisen painostuksen alaisena. Se kertoo mielestäni hyvin suoraselkäisestä toiminnasta.

Laki on laki
9 kuukautta sitten
Reply to  Tero

Eihän työsuhteesta voi siirtää suoraan uuteen virkaan ilman, ettei virkaa laiteta julkiseen hakuun. Se on eri asia, kuka virkaan sitten valitaan, mutta julkiseen hakuun ne on laitettava. Ja tästä on kyse, ettei näin toimittu. Tämä on laki, ja laki on politiikanteon yläpuolella.

Tero
9 kuukautta sitten
Reply to  Laki on laki

Asumispalvelujohtajan virka laitettiin julkiseen hakuun. Ketään ei siirretty suoraan mihinkään. Katso kaupunginhallituksen päätös.

Make
9 kuukautta sitten
Reply to  Tero

Tässä artikkelissa kerrottiin, että nimitys tehtiin ensin ja haku avattiin sen jälkeen, kun nimitykset oli jo tehty.

Tero
9 kuukautta sitten
Reply to  Make

Tämä ei pidä paikkaansa. Julkinen haku käynnistyi Laitilan kaupunginhallituksen 27.1.2020 §18 päätöksellä. Valintapäätös on tehty 21.2.2020 eli haun ja haastattelujen jälkeen.

Laitilan valtuuston puheenjohtaja on valittanut hallinto-oikeuteen Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunnan 15.4.20 §35 päätöksestä, jolla vahvistettiin Mattilan tekemä viranhaltijapäätös valinnasta oikeaksi ja lainmukaiseksi.

Tavis torilta
9 kuukautta sitten
Reply to  Tero

Samanlainen tapaus kuten täällä meilläkin, valittaa, kun ei valituksi tullut.

Rahat on veronmaksajien
9 kuukautta sitten
Reply to  Tero

Tällä yritetään selvästi nyt mustamaalata ja saattaa Mattilaa epäedulliseen asemaan. Laitilassa valtuutoston puheenjohtaja keksi nyt toimia näin, kun jäi katkeruus, kun ei tullut valituksi. Nyt yrittää selvästi kampittaa Mattilaa, koska sai tietää, että Mattila valittiin Saloon sote-johtajaksi ja että virkaa hakenut Niemelä jäi rannalle ruikuttamaan.

Tähänkö katkeruuden soppaan nyt sitten palavat ne viimeisetkin Salon veronmaksajien ropot?

marco
9 kuukautta sitten

Ojasta allikkoon.

Olli P
9 kuukautta sitten
Reply to  marco

Tarkoituksen hakuista kampitusta, kukahan juristi koulutuksen saanut on muotoillut valituksen!?

Politiikan seuraaja
9 kuukautta sitten
Reply to  Olli P

Ohhoijaa…

Irkku
9 kuukautta sitten
Reply to  Olli P

Aika hyvin yhteensovitettu valitus, kun valinnastakin valitettu. Hyvin mielenkiintoista.