Salosta ja Somerolta tuki Annika Saarikolle

4
Someron keskustan puheenjohtaja Tero Pirttilä uskoo, että Annika Saarikolla on vankka tuli Varsinais-Suomessa.

Salon keskustan puheenjohtaja Johanna Riski ja Someron keskustan puheenjohtaja Tero Pirttilä tukevat Annika Saarikkoa puolueen puheenjohtajaksi.

Kun Saarikko torstaina ilmoitti asettuvansa ehdolle puheenjohtajaksi, Riskin ensimmäinen ajatus oli, että tulihan se sieltä.

– Uskon, että Varsinais-Suomen piirin alueella on odotettu kovasti päätöstä ja valtaosa keskustalaisista on piirin tasolla helpottunut. Annika on maakunnan kansanedustaja ja ministeri ja hänen vahvuutensa on uskomaton kyky viestiä.

Riski olisi ymmärtänyt myös Saarikon kielteisen päätöksen.

– Hänellä on perhe ja pienet lapset. Tämä on kova päätös.

Riski on varma, että puheenjohtajavaalista tulee jännittävä.

– Tässä kohdassa kannatusta keskusta ansaitsee vaalin. On tärkeää, mihin suuntaan puoluetta lähdetään viemään. Itse kaipaan puolueeseen raikkautta ja rohkeutta.

Someron keskustan puheenjohtaja Tero Pirttilä pitää Annika Saarikon ratkaisua odotettuna pitkän spekuloinnin päätteeksi.

– On aina hyvä, kun ehdokkaita on enemmän kuin yksi. Puoluekokous on lähellä, joten on yllätys, jos joku ehdokas tulee vielä, hän sanoo.

Pirttilä asettuu tukemaan Saarikkoa, ja hän olettaa, että Saarikolla on vankka tuki Varsinais-Suomessa. Vahvuuksia on useita.

– Hänellä on pitkä kokemus puolueessa ja hän on esiintymiskykyinen ihminen.

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin eroprosessin tapahtumat jättivät Pirttilälle pahan maun.

– Hän olisi voinut toimia tilanteessa paremminkin.

Kulmuni jatkoon

Koska keskusta tarvitsee ääniä tulevaisuudessa myös muualta kuin maaseudulta, Kulmuni on ehdottomasti parempi vaihtoehto.

Sekin jo osoittaa, kun esiintymiskoulutusveloitus meni väärään osoitteeseen, hän myönsi reilusti virheen ja maksoi koulutuksen itse niin kuin pitää. Se osoittaa suoraselkäisyyttä ja vastuuntuntoa.

Erpe

Kulmuni jatkoon, osoittaa suoraselkäisyyttä vaikeissakin asioissa. Ei suhmurointia, vaan heti nopea päätös asiassa, ei niin kuin Haavisto.

Toivottavasti keskustan paikallisten puheenjohtajien esiintyminen Saarikon takana on vain henkilökohtaista eikä muiden keskustalaisten kanta.

Tätä mieltä

Olisihan se erikoista, jos maakunnan puheenjohtajat eivät julkisesti asettuisi maakunnan ministerin taakse puolueen puheenjohtajakisassa.

Tavis Torilta

Saarikossa on samaa energiaa, ja ihmiselle puhumisen taito, kuin on Sirkka-Liisa Anttilassakin. Kulmunikin puhua pulisee, mutta se menee ohi, kun hän vilkuilee sivuilleen samalla.