SalPa rökitti Pallo-Iirot Raumalla – edes Juho Henttisen aikainen ulosajo ei hetkauttanut vierailijoita

0
SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen joutuu puntaroimaan puolustuslinjansa koostumusta seuraavaan Jazz-peliin. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Palloilijoilla sujuu vieraissa. Ilkka Virtasen valmentama joukkue otti jo kauden toisen 4–1-vierasvoittonsa jalkapallon Kakkosen B-lohkossa, kun se kaatoi lauantaina Pallo-Iirot Raumalla. Niin ikään 4–1 SalPa kukisti kauden ensimmäisessä matkapelissään TPV:n juhannuksen alla. Kotinurmella SalPalla on pistetili sen sijaan edelleen avaamatta.
SalPa karkasi Äijänsuolla kahden maalin johtoon jo kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen Luiyi Laguerren ja rankkarinsa onnistuneesti upottaneen Olli Jakosen ansiosta. 3–0 oli taulussa vieraiden hyväksi jo ennen puolta tuntia, kun Jakonen heilutti verkkoa toistamiseen.
– Pelasimme erittäin aggressiivisesti ja vahvasti kohti maalia. Pääsimme eteenpäin niissä asioissa, missä meillä on ollut haasteita, Virtanen taustoitti suojattiensa kanuunastarttia otteluun.
SalPan loistavaan alkuun tuli tummia pilviä heti Jakosen 3–0-maalin jälkeen, kun 17-vuotias toppari Juho Henttinen ajettiin ulos kahden keltaisen kortin turvin.
– Pikkaisen varomattomia taklauksia. Hän maksaa oppirahoja, mutta tekevälle sattuu, Virtanen tuumi.
Yli tunniksi miesylivoimalle päässyt Pallo-Iirot otti pallonhallinnan itselleen, mutta seuraavastakin osumasta vastasi SalPa. Vaihdosta puoliajalla Kasperi Tuomen tilalle otettu puolustavampi vaihtoehto Otto Mäkinen iski vastahyökkäyksen päätteeksi tilanteeksi jo 4–0 tunnin kohdalla.
SalPasta tuttu toppari Otto Schultz teki kosmeettisen kavennuksen kotijoukkueelle reilut kymmenen minuuttia ennen loppua. Pallo-Iirot on ollut täysin tuuliajolla alkukaudesta, sillä joukkueella on kasassa neljästä pelistä vasta yksi piste ja yksi osuma.

Virtanen puolestaan joutuu keskittämään katseensa SalPan puolustukseen, josta uhkaa loppua miehet. Henttinen on luonnollisesti pelikiellossa seuraavasta ottelusta Jazzia vastaan. Virtanen kertoi myös, että alakerran johtohahmoksi hankittu toppari Pekka Mattila on sivussa ainakin kuukauden päivät.
– Meillä ei ole suurta määrää loukkaantumisia, mutta epäonneksemme ne osuvat nyt yhteen pelipaikkaan. Täytyy kartoittaa uusia pelaajia, mutta nyt en osaa sanoa, että varmasti joku olisi tulossa, Virtanen kierteli.
SalPa-luotsilla saattaakin olla puolustuslinjaan jokerikortti omasta takaa.
– Laguerre pelasi Henttisen ulosajon jälkeen laitapakkina ja klaarasi sen todella upeasti. On pohdinnan paikka, saadaanko hänestä paras teho irti sillä pelipaikalla.
SalPalta puuttui Iirot-koitoksesta myös keskikentän luova johtaja Lucas Gabrielsson.
– Hänkään ei ole muutamaan viikkoon käytettävissä loukkaantumisen vuoksi, Virtanen vahvisti.
Jazz-pelin jälkeen SalPa kohtaa kotonaan Tampereen Ilveksen kakkosjoukkueen, joka porskuttaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Lauantaina Ratinassa Ilves/2 kaatoi kauden neljännessä pelissään HJS Akatemian 2–0.

 

Kakkosen B-lohko
P-Iirot–SalPa 1–4 (0–3)

Maalit: 3. Luiyi Laguerre 0–1, 10. Olli Jakonen 0–2 rp, 27. Jakonen 0–3, 60. Otto Mäkinen 0–4, 77. Otto Schultz 1–4.
SalPan kokoonpano: Joni Rahila (v); Iku Leino, Juho Henttinen (v+v=ua 28. min), Claudio Merville, Niko Leskelä (86. Severi Jaatinen); Erik Mirel, Joni Juhola, Mikke Louhela; Kasperi Tuomi (v) (46. Otto Mäkinen (v)), Olli Jakonen, Luiyi Laguerre.
Muut vaihtopelaajat: Eero Lehtinen, Akseli Auranen, Endrit Rrustemi, Otto Rautiainen, Heikki Leppäkoski.
Erotuomari: Aleksi Makkonen.
Yleisöä: 328.
SalPan seuraava ottelu: FC Jazz–SalPa Porissa sunnuntaina 12. heinäkuuta kello 17.