17 puutarhaa Salon seudulla avaa porttinsa sunnuntaina – katso kohteet!

0
Monissa puutarhoissa kukkivat nyt pionit. Kuva: Timo Taulavuori

Tulevana sunnuntaina 5. heinäkuuta klo 12–17 on jälleen mahdollisuus päästä ihastelemaan upeita puutarhoja.

Avoimet puutarhat -tapahtumassa erilaiset puutarhat avaavat porttinsa vierailijoille, ja tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut yli 400 kohdetta ympäri Suomen. Lisäksi Youtube-kanavan kautta voi tutustua esittelyvideon avulla 30 kohteeseen. Youtube-kanava on auki 5.– 31. heinäkuuta hakusanalla avoimet puutarhat.

Salosta ja sen lähikunnista tapahtumassa on mukana yhteensä 17 puutarhaa. Jokainen puutarha on omanlaisensa, ja monissa puutarhoissa on teemapäivänä myös muun muassa mahdollisuus ostaa kahvia. Kohteisiin voi tutustua etukäteen osoitteessa: www.avoimetpuutarhat.fi.

Tapahtuman teemana on tällä kertaa Yhdessä oppien puutarhassa. Puutarhavierailun aikana voi hankkia uusia ideoita puutarhanhoitoon sekä tutustua uusiin kasvilajeihin ja niiden hoitoon. Monessa puutarhassa ovat juuri nyt parhaimmillaan keskikesän kukkijat, ja vihannesmailta korjataan jo ensimmäistä satoa.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Tapahtumaa tukevat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt. Yhteistyökumppaneina ovat lisäksi Biolan Oy, Allergia-, iho- ja astmaliitto Terve askel luontoon -kampanjallaan sekä YK:n kansainvälinen kasvinterveyden vuosi/Ruokavirasto.

 

Avoimet puutarhat Salon seudulla

SALO

Huuhaalandia (Kurkelantie 218, Kisko), omistaja Hanna Luttinen. Koirat sallittu, kahvio, majoitus.

Jokirinne (Rekijoentie 825, Rekijoki), omistaja Ritva Kallio. Koirat sallittu.

Kallion tila (Ristisillantie 187 A, Raatala), omistaja Elina Lindström. Koirat sallittu, kahvio, nähtävänä myös maatiaiskanoja.

Katiskanmäki (Särkisalontie 2, Ylönkylä), omistaja Marja Saari. Esteetön pääsy, koirat sallittu, kahvio, taimimyynti, majoitus.

Kaunisvaaran cottage garden (Raitkorventie 11, Perniö as.), omistajat Alexi ja Mika Särkijärvi. Kahvio.

Monnanpelto (Kuusjoentie 576, Kuusjoki), omistajat Marja Myllykylä ja Matti Liski. Esteetön pääsy, koirat sallittu.

Päivärinteen puutarha (Urheilukentänkuja 1, Halikko as.), omistajat Mika ja Kati Hänninen. Esteetön pääsy, koirat sallittu.

Sillankorvan puutarha (Vanha Turuntie 1430, Hajala), omistajat Sinikka ja Perttu Kantola. Taimimyynti.

Terra Vinealis kotipuutarha (Taimintie 8, Verkstrand, Särkisalo), omistaja Kristina Norrgård. Esteetön pääsy, koirat sallittu, mahdollisuus tutustua tilan hevosiin.

Vahtitupa (Raitkorventie 2 B, Perniö as.), omistaja Veronika Eriksson. Koirat sallittu, kahvio.

PAIMIO

Cafe Atsalean puutarha (Rukkijoentie 7, Paimio), omistajat Virpi Hellen ja Juha Sahlsten. Esteetön pääsy, kahvio.

Salmisten paratiisi (Torpparintie 5, Paimio), omistaja Kirsi Salminen. Esteetön pääsy, taimimyynti.

KEMIÖNSAARI

Labbnäs Lomakoti (Labbnäsintie 66, Dragsfjärd), omistaja Labbnässtiftelsen sr. Labbnäs Semesterhem. Esteetön pääsy, kahvio, majoitus.

Söderlångvikin kartano (Amos Andersonin tie 2, Dragsfjärd), omistaja Söderlångvik Gård. Esteetön pääsy, koirat sallittu, kahvio, majoitus.

Westersin puutarha (Suomenkulmantie 1255, Kemiö), omistaja Gunilla Törnroos. Esteetön pääsy, koirat sallittu, kahvio, taimimyynti, itsepoiminta.

KOSKI

Lepolan puutarha (Huovintie 432, Koski), omistaja Senja Pitkänen. Esteetön pääsy, taimimyynti.

Verhonkoulu (Verhontie 262, Koski), omistaja Tapani Rantanen.