Seuraava pelaaja siirtyy Vilppaasta Iisalojen Crailsheimiin

0
Tim Coleman (vas.) ja Jamuni McNeace (toinen oik.) ovat siirtymässä Ville Tuomisen valmentamasta Vilppaan viimekautisesta joukkueesta Bundesliigaan.

Koripalloilija Tim Coleman siirtyy Saksan miesten Bundesliigan ”suomalaisseuraan” Crailsheim Merlinsiin. Näin raportoi uutispalvelu Sportando israelilaislähteeseensä nojaten, ja Crailsheim tiedotti asiasta myöhemmin maanantaina.

Laitahyökkääjä Coleman pelasi päättyneen miesten korisliigakauden Salon Vilppaassa vakuuttavilla näytöillä. Hänet valittiin sekä marraskuussa että helmikuussa parhaaksi pelaajaksi. Kauden päätteeksi Coleman palkittiin liigan parhaana ulkomaalaispelaajana 18,9 pisteen, 6,9 levypallon ja 1,6 pallonriiston ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

25-vuotias pelaaja siirtyi Vilppaasta pelaamaan loppukauden Israelin pääsarjaan Hapoel Galil Gilboaan. Siellä vastuu pieneni merkittävästi, kun peliminuutteja tuli keskimäärin alle 16 Vilppaan yli 28:n sijaan. Sen myötä myös tehot laskivat. Israelin kahdeksan ottelun tilastosarakkeet näyttivät lukuja 6,4 pistettä ja 3,5 levypalloa.

Bundesliigajoukkue Crailsheimia valmentavat veljekset Tuomas ja Joonas Iisalo. Salosta jollain aikavälillä Merlinsiin on lähtenyt jo useita pelaajia. Javontae Hawkins ja Aaron Jones edustivat Crailsheimia päättyneellä kaudella.

Tulevaksi syksyksi Saksaan suuntaa Colemanin joukkuekaverina Vilppaassa vielä maaliskuussa pelannut Jamuni McNeace. Lisäksi Merlinsiin matkaa myös takamies Trae Bell-Haynes, joka edusti viime kaudella Helsinki Seagullsia.

Jätä kommentti