Somerniemen kesätori avautuu sittenkin – torikausi alkaa ensi lauantaina

2
Somerniemen kesätorilla 6000–7000 kävijää on keskikesällä tuttu näky. Elokuussa yleisömäärä yleensä laskee. Kuva: Arkisto/Manu Kärki

Somerniemen suositulle kesätorille pääsee sittenkin myös tänä kesänä. Kesätoria pyörittävä Somerniemi-Seura muutti aiempaa päätöstään ja avaa torin ensi lauantaina 1. elokuuta.
Tori on avoinna elokuun lauantait normaalisti. Kesäkausi päättyy 29. elokuuta.

Kesätorin torivastaava Leo Malkki kertoo, että Somerniemi-Seura sai poliisilta luvan torin avaamiseen viime perjantaina.

– Torin avaaminen on nyt mahdollista, koska elokuun alussa poistuu yleisötapahtumille annettu 500 hengen rajoitus. Kun kyseessä on ulkotapahtuma, voimme avata torin, Malkki toteaa.

Somerniemen kesätorin alue ei ole kaavassa merkitty toriksi, joten lupa-asioissa toria koskevat tapahtumia koskevat määräykset. Tämän takia kesätori on ollut alkukesän kiinni, vaikka monet muut torit ovat olleet avoinna.

– Katsomme syksyllä, yritetäänkö kaavaa muuttaa, Malkki sanoo.

Malkki kertoo, että Somerniemi-Seuralle on tullut runsaasti palautetta, jossa on kaivattu kesätoria.

– Niin kauppiaat kuin yleisö ovat soitelleet paljon ja kyselleet, miksi tori ei ole avoinna. On sanottu, että ei tule kesää, kun ei pääse Somerniemen torille. Yhteydenottojen valtava määrä on ollut yllätys ja antaa meille taas lisää motivaatiota tehdä tätä työtä, Malkki toteaa.

Somerniemen kesätorilla on runsaat sata vakinaista myyjää. Loput paikat jaetaan toripäivinä torialueella.

– Paikkojen jakaminen alkaa lauantaina normaalisti kello kuusi niin kirpputoripuolelle kuin muille myyjille, Malkki huomauttaa.

Somerniemen kesätori on usein keskikesällä täpötäynnä, parhaimmillaan torilla on 6 000–7 000 kävijää. Malkki huomauttaa, että elokuussa kävijämäärä yleensä tippuu.

– Vaikea sanoa, kuinka väki nyt lähtee liikkeelle. Ilma vaikuttaa paljon.

Torialueelle sisäänpääsyä ei rajoiteta, mutta Malkki toivoo ihmisten muistavan turvaetäisyydet.

– Kuulutuksissa muistutamme varmasti turvaväleistä. Lisäksi käsidesiä tulee olemaan tarjolla useissa pisteissä. Olemme toivoneet, että myös kauppiailla olisi omissa pisteissään käsidesiä.
Sunnuntaina 9. elokuuta kesätorilla on torikirkko.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Antero
5 kuukautta sitten

Hienoa, että avautui taas. Tänäänkin oli pientä ruuhkaa, mutta ihmiset osaavat tosi hyvin käyttäytyä, että kiitos siitä. Toivottavasti on avoinna elokuun.

Upea paikka
5 kuukautta sitten

Olipa hieno tunnelma torilla jälleen kerran. Ja paljon myyjiä ja asiakkaita, vaikka ei ole mitään ylimääräistä houkutinta. Hyvän mielen tori ja konstailematon tunnelma.