Tauko teki tehtävänsä – SalPan pelaajatilanteen tunnelin päässä on valoa

0
SalPan alkukausi on ollut sikälikin erikoinen, että se on hävinnyt kaikki kolme kotiotteluaan ja vastaavasti kerännyt kolmesta vieraspelistä seitsemän pistettä. Toki Salossa on vieraillut B-lohkon kaikki kärkijoukkueet.

Valoa tunnelin päässä.

Jotkut fraasit ovat toimivampia kuin toiset. Salon Palloilijoiden miesten edustusjoukkueen kohdalla tämä vertaus toimii juuri nyt niin hyvin, että sitä on suorastaan pakko käyttää.

Joukkue oli miesten Kakkosen B-lohkon edellisessä, 0–6-kotitappioon Ilves/2:ta vastaan päättyneessä ottelussa melkoisessa tunnelissa. Valtava poissaolleiden pelaajien määrä, oma heikko peliesitys ja laadukas vastustaja useine Veikkausliigan sopimuspelaajineen aiheuttivat tuloksellisen romahduksen.

Valoa tuo se, että pelaajatilanne on paranemaan päin. SalPan onneksi harvinainen kahden viikon pelitauko osui tähän heinäkuun loppupuolelle.

Käydään pelaajatilanne ennen lauantaista HJS-kotiottelua läpi päävalmentaja Ilkka Virtasen suulla. Kaikki seuraavassa luetellut pelaajat olivat poissa edellispelistä.

Keskikenttä/hyökkäys: Lucas Gabrielsson, Olli Jakonen, Severi Keskitalo, Niko Leskelä, Mikke Louhela.

– Viimeksi flunssaa potenut Louhela on normaalisti mukana. Jakonen ja Keskitalo alkavat olla pelikunnossa – katsotaan lauantaina, nähdäänkö heidät jo kentällä. Gabrielssonin polvivaivasta toipuminen kestänee ainakin elokuun loppupuolelle, alaraajavamman saaneen Leskelän tilannetta on vaikeampi arvioida.

Puolustus: Atte Ekholm, Vilho Heikkinen, Pekka Mattila, Valtteri Peltola.

– Heikkinen ja Mattila ovat lauantain pelaamisen suhteen ”siinä ja tässä”. Ekholm ja Peltola ovat poissa peleistä pidempään.

Kolhun Ilvestä vastaan saanut kapteeni Iku Leino on jälleen normaalisti mukana. Toisin sanoen SalPan runkopelaajista varmoja poissaolijoita on ”enää” yhden käden sormin laskettava määrä.

Toki siellä mainitussa tunnelissa ollaan edelleen sikäli, että varusmiespalvelustaan käyvät Erik Mirel, Otto Mäkinen ja Onni Vesterinen eivät ole käytettävissä ainakaan ennen elokuun puoliväliä.

Toppari Claudio Mervillen jatkosta SalPassa on liikkunut huhuja.

– Ainakin toistaiseksi hän pysyy meillä. Emme asetu esteeksi, jos joku seura ylemmiltä sarjatasoilta hänet haluaa. Claudio on saanut vähän turhankin paljon kritiikkiä otteistaan – hänellä on ollut omat ongelmansa selän kanssa, Virtanen taustoittaa.

Uusia pelaajia ei ainakaan tällä tietoa ole näköpiirissä.

– Olemme käyneet aktiivisesti keskusteluja, mutta mitään konkreettista tiedotettavaa ei ole. Vaikuttaa siltä, että joukkueet ympäri Suomea haluavat pitää pelaajarinkinsä laajana tiiviin otteluohjelman takia, Virtanen miettii.

Yhteistyöseura HJK:n osalta konkreettinen pelaajaliikenne jää tällä kaudella minimiin.

– Tilannetta hankaloitti jo se, että Klubi 04 sijoitettiin meidän kanssa samaan lohkoon. Sitä kautta pelaajien siirtyminen meille olisi byrokraattisempaa. Samoin vaikuttaa esimerkiksi se, että HJK:n yhteistyöseura RoPS on ollut melkoisessa pelaajapulassa, Virtanen huomauttaa.

Miesten Kakkosen B-lohkoa, SalPa–HJS Akatemia lauantaina kello 15 Salon Urheilupuistossa.

”Hassu” ottelujakso alkaa

Lauantaista alkaa ottelujakso, jollaista tuskin tullaan kovin usein näkemään jatkossa missään valtakunnallisessa jalkapallosarjassa. B-lohkossa kuudentena olevan SalPan yhdestätoista jäljellä olevasta pelistä yhdeksän on Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa (lohkosijoitus viides), Kaarinan Poikia (seitsemäs) ja Pargas IF:ää (neljäs) vastaan.

Otteluohjelma meni koronaviruksen takia täysin uusiksi. Päädyttiin niin sanottuihin aluelohkoihin: B-lohkossa pääkaupunkiseudun joukkueet kohtaavat toisensa kolmesti, samoin kuin Tampereen ja Satakunnan seurat toisensa.

– Onhan tämä systeemi hassu eikä välttämättä urheilullisesti tasapuolinen. Toki ymmärrän, että poikkeustilanteessa tällaisiakin ratkaisuja voi olla pakko tehdä. Esimerkiksi C-lohkossa joukkueiden väliset maantieteelliset etäisyydet ovat suuria, pohtii SalPan päävalmentaja Ilkka Virtanen.

Jätä kommentti