Teemu Rannikko vahvistaa: Päätös koripallouran jatkosta tulee tässä kuussa

0
Teemu Rannikko on edustanut Vilpasta kolmen viime kauden ajan. Kuva: SSS-arkisto Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Vilppaan koripallomiehistön kapteenina toimineen Teemu Rannikon viime kausi Korisliigassa päättyi jo hyvän aikaa ennen kuin koronavirus ehti levittäytyä maailmanlaajuiseksi puheenaiheeksi. Rannikko mursi sääriluunsa tammikuun alussa pelatussa Kouvot-kotipelissä.
– Jalka paranee niin kuin pitääkin tällä hetkellä. Paljon on töitä vielä edessä, mutta kuntoutus on mennyt ihan hyvin. Tiedossa oli, että kyseessä on erittäin paha vamma ja että sen kuntoutuksessa menee syksyyn. Siihen tähdätään, että se on sitten itsestä kiinni, mitä tekee (peliuran jatkon suhteen), Rannikko sanoi perjantaina Salossa.
– Pystyn juoksemaan ja heittelemään, mutta sellaisessa kunnossa en ole, että jos koripalloa haluaisi pelata. Fysiikkapuolella jalkaa pitää pystyä vahvistamaan.
Rannikon jatkoaikeita arvuutellaan kuumeisesti koripalloväen keskuudessa Salossa ja muuallakin.
– Pohdinnat ovat aika pitkällä. Tässä kuussa varmasti tulee päätöksiä, Rannikko vahvisti.
Myös Vilppaan manageri Antero Jokinen kertoi aiemmin tällä viikolla SSS:lle, että päätös Rannikon uran jatkosta saadaan heinäkuun aikana.
Rannikko myöntää, että koripallokipinää on hänestä vaikeaa, ellei jopa mahdotonta sammuttaa kokonaan.
– Nyt kun olen jokusen kerran heittämässä käynyt ja kun sen pallon olen käteen saanut, niin onhan siinä sellaista, mitä on vaikea kuvailla. Koripallo on asia, jota olen tehnyt koko elämäni, niin kyllä se hyvältä tuntuu, Rannikko tunnelmoi.
Vilpas siirtyy ensi kaudeksi Sami Toiviaisen aikakauteen.
– Sami on varmasti on hyvä päävalmentaja Vilppaalle. Ei häntä olisi muuten Saloon otettu. En näe syitä, miksei homma toimisi hänen kanssaan, Rannikko pohti.